Grillige ziekte, betrouwbaar persoon

Op 7 oktober vindt de bijeenkomst ‘Grillige ziekte, betrouwbaar persoon’ plaats in Utrecht, voor jongeren van 15 tot 25 jaar met een chronische aandoening. De bijeenkomst is onderdeel van het project Grillig maar toch betrouwbaar, één van de 45 projecten van het programma Zorg én Perspectief.

Leven met een chronische aandoening betekent vaak dat je veel kan, terwijl je ook vaak ziek bent. Je omgeving zal dit niet altijd begrijpen. Hoe kunnen jongeren met een chronische aandoening dan toch worden gezien als betrouwbare werknemer, leerling of teamgenoot? Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en het RIVM zoeken samen met deze jongeren naar antwoorden op deze vraag.

Tijdens het Weekeind van de Wetenschap wisselen jongeren met een chronische aandoening tips en trucs uit en gaan zij met elkaar in gesprek. We bespreken van welke oplossingen we werk moeten maken. Hoe kunnen we het aanpakken en wat hebben we ervoor nodig?

De bijeenkomst vindt plaats op 7 oktober van 13.30 tot 15.30 in het WKZ in Utrecht. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor jongeren van 15 tot 25 jaar met een chronische aandoening. Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan Astrid Willemsen: ClusterB@UMCUtrecht.nl. Vermeld erbij of je ook mee wil lunchen (vanaf 12 uur) en of je eventueel dieetwensen hebt.

Wat is het? Bijeenkomst ‘Grillige ziekte, betrouwbaar persoon’
Voor wie? Alleen voor jongeren van 15 tot 25 jaar met een chronische aandoening
Waar? Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht
Wanneer? Zaterdag 7 oktober 2017 van 13.30 tot 15.30 uur