Werkbezoek Transitieroute Graafschap College Doetinchem

Maandag 10 december is er een werkbezoek van twee Tweede Kamerleden, Chantal Nijkerken-de Haan en Zohair El Yasinne (beiden VVD), aan het Graafschap College in Doetinchem in het kader van ‘de Transitieroute’.

Momenteel zijn vijf MBO instellingen bezig met het opstarten van ‘de Transitieroute’. Dit is een driejarig project dat ervoor moet zorgen dat duizenden jongeren met een beperking (ondersteuningsbehoefte) in het mbo worden geholpen om de overgang van school naar werk makkelijker te maken.

Dit gaat nu vaak mis. Binnen school krijgen ze extra ondersteuning, maar in de overgang naar werk staan ze er vaak alleen voor. School en gemeente kunnen helpen, maar weten elkaar vaak nog onvoldoende te vinden. Begin van dit schooljaar is de Transitieroute opgestart op vijf mbo-instellingen, waaronder op het Graafschap College.

Begin van dit schooljaar is de Transitieroute opgestart op vijf mbo-instellingen, waaronder op het Graafschap College.Op deze MBO is in schooljaar ’16-’17 een voorloperproject geweest waaruit deze Transitieroute is ontstaan. Zij hebben al ervaring met deze aanpak waarbij zij in in hun eigen regio samenwerking met (leer)bedrijven, gemeenten en andere regionale partners (werkbedrijf, jongerenloket, hulpverleners) hebben gezocht.

Meer informatie over het programma Zorg én Perspectief.