Programma’s

In Nederland kunnen veel mensen niet aan de samenleving meedoen zoals ze zouden willen. Bijvoorbeeld omdat ze zich in een kwetsbare situatie bevinden door een chronische ziekte of een beperking. FNO vindt dat een kwetsbare gezondheid een volwaardig leven niet in de weg mag staan. Daarom zetten wij ons in voor het vergroten van kansen, op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief.

 

Voelen dat je ertoe doet

Je kunnen ontplooien en meedoen, betekent voelen dat je ertoe doet. Een beperking maakt dit lastig, maar niet onmogelijk! FNO kijkt verder dan de beperking, naar de mogelijkheden die er wél zijn. Ook als er langdurig zorg nodig is. Dit doen we door het samenbrengen van partijen, het verzamelen en delen van kennis, en door het financieren van projecten.

 

Programma’s

Om echt een verschil te kunnen maken, richten we ons met programma’s op mensen die zich om verschillende redenen in een kwetsbare situatie bevinden:

 

Jongeren INC
Voor jongeren (0 – 25 jaar) met een chronische aandoening

Gezonde Toekomst Dichterbij
Voor gezinnen in achterstandssituaties

Klein Geluk
Voor mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid

 

Co-creatie

Wij geloven in een aanpak die kansen vergroot. Heb je een goed idee dat ten goede komt aan een van onze doelgroepen? Wil je samenwerken? We gaan graag met je in gesprek! Mail: info@fnozorgvoorkansen.nl of bel: 085 040 32 60.

 

De toekomst

 

Jongeren INC

Budget: € 9 miljoen

Looptijd: 2020-2024

Doelgroep: Jongeren (0 – 25 jaar) met een chronische aandoening

Doelstelling: Alle jongeren met een chronische aandoening kunnen naar wens en vermogen meedoen in een inclusieve samenleving.


Gezonde Toekomst Dichterbij

Budget: € 20 miljoen

Looptijd: 2015‐2020

Doelgroep: Kinderen en ouders in gezinnen in achterstandssituaties

Doelstelling: Het terugdringen van gezondheidsachterstanden bij gezinnen in achterstandssituaties.


Klein Geluk

Budget: € 3 miljoen

Looptijd: 2018‐2021

Doelgroep: Mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid

Doelstelling: Het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid.