De Veerkrachtbokaal

De Veerkrachtbokaal

De Veerkrachtbokaal is een prijs die vanuit het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis wordt uitgereikt aan het mooiste voorbeeldproject op 22 januari 2019 tijdens de Landelijke Conferentie.

De prijs

Het winnende project ontvangt de Veerkrachtbokaal én een bedrag van €10.000,-. Het bedrag dient besteed te worden aan het borgen van het project of het opschalen van de activiteiten.

Wanneer is mijn project een mooi voorbeeldproject?

Bij het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis draait alles om meedoen en bewegen voor alleenstaande ouderen met een beperking. We wilden vernieuwen én verspreiden, niet voor ouderen maar samen mét ouderen. We zijn op zoek naar het project met het mooiste voorbeeld waardoor ouderen langer, zelfstandig en op een prettige manier thuis kunnen blijven wonen.

  • Blinkt jouw project uit door vernieuwing of een groot bereik onder ouderen uit de doelgroep?
  • Worden ouderen in jouw project niet alleen geholpen maar doen zij ook iets terug?
  • Wordt het aanbod uit jouw project mét ouderen uitgevoerd en niet alleen voor ouderen?
  • Sluit het aanbod specifiek aan op de doelgroep van MVLT?
  • Hebben ouderen nog steeds behoefte aan het aanbod van jouw project?
  • Heeft jouw project een beweging op gang gebracht en zijn jullie aangehaakt bij bestaande structuren?

Doe mee!

Hoe maken we kans?

Het begint natuurlijk met een inzending. Op het formulier begin je met een quote of referentie van een deelnemer. Daarna geef je aan waarom dit project het mooiste voorbeeldproject is. Als laatste geef je aan hoe jullie het geld zouden besteden als je wint en waarom dat bijdraagt aan borging of opschaling van het project.

Vóór 15 december 2018 moet de inzending ingediend zijn.

De inzendingen worden allemaal bekeken en beoordeeld. Door de programmacommissie worden vijf projecten genomineerd. Op 15 januari 2019 worden deze vijf nominaties bekend gemaakt.

Tijdens de Landelijke Conferentie op 22 januari 2019 pitchen deze vijf genomineerde projecten ieder hun project. De programmacommissie gaat in beraad en aan het einde van de dag wordt de winnaar tijdens een feestelijke uitreiking bekend gemaakt.

Goed om te weten

Op de geldprijs van €10.000,- zijn de subsidievoorwaarden van FNO van toepassing. Zo worden bijvoorbeeld de kosten voor aanschaf en afschrijving van apparatuur niet vergoed. Voor meer informatie kun je de subsidievoorwaarden lezen.