Meer Veerkracht, Langer Thuis in beeld

Door Beweegstimulering, Langer Thuis

Den Haag, Loosduiden, Leidschendam, Voorschoten en Rijswijk in beweging!

In een vraaggericht lokaal aanbod worden verschillende effectieve valpreventie en –beweegprogramma’s ingezet. We nemen een kijkje bij het aanbod ‘In Balans’. Projectleider Pascal Calabro vertelt waar je rekening mee moet houden als je ouderen deze valpreventiecursus wilt aanbieden.

Wil je van meer ouderen horen waarom de cursus zo belangrijk voor ze is? In onderstaande korte film wordt een sfeerimpressie gegeven.

Meer informatie over Uitvoerende organisatie: Florence (www.florence.nl) in samenwerking met Sportiefplan (www.sportiefplan.nl).

Met Mekaor, Veur Mekaor

Samen aan tafel in het Drentse Zwiggelte!

Er is in dit kleine dorp een ontmoetingsplatform ontwikkeld met dorpsbewoners en verschillende lokale organisaties. Met een sterke samenredzaamheid in het dorp hoeven alleenstaande ouderen niet alleen thuis te zitten. We nemen een kijkje bij het sociale  restaurant waar mensen samen koken en eten. Projectleider Jan Willem Vrieling vertelt waarom het lukte dit platform op te zetten en wat er nog moet gebeuren om iedereen aan tafel te krijgen.

Wil je van meer ouderen horen waarom ze hier zo graag komen eten? In onderstaande korte film wordt een sfeerimpressie gegeven.

Meer informatie over Uitvoerende organisatie: Stichting Van Harte (www.restovanharte.nl).