Vrijwilligersdag Meer Veerkracht, Langer Thuis groot succes

Home Meer Veerkracht, Langer Thuis Vrijwilligersdag Meer Veerkracht, Langer Thuis groot succes

Het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis wordt aan het einde van dit jaar afgerond. Zonder de inzet van vrijwilligers kunnen de 126 ondersteunde initiatieven niet bestaan dus was het tijd om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten!

De Rijtuigenloods in Amersfoort stroomde op dinsdagochtend 25 september vol met zo’n 200 vrijwilligers. Via een echte rode loper kwamen zij binnen en na wat te drinken en wat lekkers zocht iedereen een plekje voor het grote podium.

Anita Witzier begint met een dikke pluim!

Anita Witzier opende de dag en begon met een dikke pluim voor alle vrijwilligers. Directeur/bestuurder van FNO, Ann Kusters vertelde in het interview met Anita dat er meer dan 1000 vrijwilligers actief zijn (geweest) binnen de initiatieven van het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis. Ook spraken zij over de verschillende activiteiten die georganiseerd worden om ouderen in beweging te krijgen en waarom dat zo belangrijk is.

Jullie doen fantastisch werk!

Vervolgens bracht Nelli Cooman de zaal letterlijk in beweging, door iedereen te vragen op te staan en met haar mee te bewegen op muziek. Ze vertelde de vrijwilligers nog maar eens dat zij het misschien vanzelfsprekend vinden om iets voor een ander te doen, maar dat is het niet.

 

 

 

Heerlijk hoe Jetty vertelde, zo inspirerend!

Taante, één van de typetjes van Jetty Mathurin, bracht de zaal daarna aan het lachen met haar ervaringen als vrijwilliger in de bemoeizorg en bracht ook een mooie wijsheid:

 

“Zeg ja tegen een ander, maar geen nee tegen jezelf”.

 

 

En dan vooral de inspiratie die ik, door de warme aandacht van de leiding en helpers, mocht ontvangen. Geweldig.

Lunchen en je laten verwennen

Tijdens de lunch grepen de vrijwilligers hun kans om eens even heerlijk te genieten en te ontspannen in de massagestoelen, informatie op te halen bij diverse stands, wat make-up advies te vragen bij de visagiste, of een kijkje te nemen in de huiskamer van de mini-expositie Beeldverhalen op reis.

Zo veel leuks! Ik kon eigenlijk niet kiezen, toen ben ik voor tekenen met houtskool gegaan, dat was heel leuk!

Veel variatie in workshops

De vrijwilligers konden kiezen uit heel veel verschillende workshops. “Zo veel leuks! Ik kon eigenlijk niet kiezen, toen ben ik voor tekenen met houtskool gegaan, dat was heel leuk! Maar ik hoorde dat ik de film eigenlijk ook had moeten zien.” Verder werd er flink gelachen in de lachworkshop en na de kleurenanalyse en kleuradvies was de conclusie “We mogen geen zwarte kleding meer dragen, dat krijg je met die haarkleur en meer rimpels”. In de workshop fondsenwerving werd veel informatie opgesnoven en flink genetwerkt. “Het was goed om het met elkaar daarover te hebben”.

Met die bril op ziet het er nóg mooier uit, alsof je in het heelal kijkt. En als je dan naar die sterren toe beweegt, zit je er helemaal in.

Ook tijdens de workshop tekenen met een virtual reality kit hebben vrijwilligers zich goed vermaakt. Veel praktische tips werden opgehaald uit workshops zoals ‘Zet een beweeggroep op in de wijk’, ‘Grenzen stellen als vrijwilliger’ en ‘De mantelzorger in balans’. Maar er was ook plek voor een spelletje, wat te leren over diverse projecten van Meer Veerkracht, Langer Thuis, haren en nagels te laten doen of gewoon een lekker kopje koffie te drinken.

Voetjes van de vloer

Het Danspaleis had nog een actieve afsluiter in petto. Het begon met kennismaken met je buurman of -vrouw door naar zijn of haar favoriete liedje of artiest te vragen. Natuurlijk ging daarna de muziek aan en de voetjes van de vloer.

Wat was het een geweldig leuke dag!

Uitzwaaien

Toen was het tijd om naar huis te gaan. Alle vrijwilligers werden uitgezwaaid en kregen een goodiebag mee naar huis. De reacties over de dag waren stuk voor stuk lovend; “Het was heel leuk om te horen wat ook de anderen allemaal doen met de ouderen”, “Ik heb zo’n heerlijke dag gehad”, “Alles was leuk vandaag” en “We voelden ons echt verwend!”. En dat was precies de bedoeling; de vrijwilligers hebben genoten van hun dag.