Nieuws

Vacature: Allround communicatiemedewerker

31 januari 2020   FNO vindt dat een kwetsbare gezondheid een volwaardig leven niet in de weg mag staan. Daarom zetten wij ons in voor het vergroten van kansen. Kansen op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief voor mensen met een kwetsbare gezondheid, een beperking of chronische aandoening. Dit doen we door het samenbrengen van partijen, het verzamelen en delen van kennis, en door het financieren van projecten. Wil jij hier een bijdrage aan leveren en herken jij jezelf in onderstaand profiel?

Bijeenkomst over stoppen met roken voor kwetsbare rokers

24 januari 2020

donderdag 12 maart 13.30 - 17.00 in Het Oude Magazijn te Amersfoort/ Deelname = gratis

Stoppen met roken voor mensen in kwetsbare situatie

We weten allemaal dat stoppen met roken moeilijk is. En vooral voor mensen die zich in een kwetsbare situatie bevinden. Met elkaar kunnen we meer doen om stoppen met roken écht bij iedereen voor elkaar te krijgen.

Informatiebijeenkomsten nieuw programma GeestKracht

23 januari 2020 FNO en MIND bundelen samen hun krachten in een nieuw programma met de titel ‘GeestKracht’. Samen willen de organisaties kansen vergroten voor psychisch kwetsbare jongvolwassenen (16-35 jaar) in een programma gericht op preventie en participatie rondom de grote en diverse groep jongvolwassenen met psychische problematiek (eventueel in combinatie met verslavingsproblematiek).

Filmpje en foto’s Meer Veerkracht, Langer Thuis op NGOZ

13 januari 2020 De belangrijkste lessen en successen van ons programma Meer Veerkracht, Langer Thuis deelden we eind november op de conferentie Een Nieuwe Generatie Ouderen(Zorg). Hadassah de Boer nam het publiek mee in een levendige sessie vol eyeopeners en mooie voorbeelden. Bekijk hier het inspirerende filmpje en de mooie foto's.

Vraag subsidie aan bij Klein Geluk

9 januari 2020 Tot 20 februari 2020, 14.00 uur kun je subsidie aanvragen voor materialen, dagbesteding en evenementen bij het programma Klein Geluk.

Kabinet: chronische aandacht voor jongeren met chronische aandoening

6 januari 2020 'Laten we voor de toekomst vooral het gesprek met elkaar blijven aangaan over wat nodig is om jongeren met een chronische aandoening chronische aandacht te geven.' Dat stellen minister De Jonge (VWS) en minister Van Engelshoven (OCW) in reactie op het onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut over de omvang en impact van een chronische aandoening bij jongeren in Nederland. Dat is hard nodig, want uit het rapport blijkt dat een op de vier jongeren een chronische aandoening heeft en dat de impact op hun leven groot is. Het Jongerenpanel Zorg én Perspectief vroeg daarom een reactie van het kabinet.