24 x Meer Veerkracht, Langer Thuis!

Na de tweede Call kunnen er 24 nieuwe projecten rekenen op een financiële bijdrage van ‘Meer Veerkracht, Langer Thuis’. Alle projecten zijn gericht op het uitbreiden van sociaal contact en het verbeteren van de fysieke conditie door middel van bewegen en sport.

Voor de selectie van de projecten wordt gekeken naar een aantal criteria. Het grootste punt is dat de projecten gericht moeten zijn op het uitbreiden van sociaal contact en verbeteren van de fysieke conditie. Zo zijn er projecten zoals ‘studiekringen voor ouderen’ of ‘Natuurlijk fit’. Daarnaast worden de ouderen gevraagd of zij dit project nodig achtten. Ineke Jonker, programmaleider van ‘Meer Veerkracht, Langer Thuis’: “Op een prettige manier langer zelfstandig thuis wonen betekent meer dan voldoende zorg achter de voordeur. Het gaat om zo lang mogelijk mee kunnen doen en erop uit kunnen gaan. Met deze 24 nieuwe projecten streven we er dan ook naar om juist deze meer kwetsbare groep van alleenstaande ouderen met een beperking in staat te stellen sociale activiteiten te blijven ondernemen en zo mobiel mogelijk te blijven.”

Overzicht projecten
De 24 geselecteerde projecten van deze 2e call duren maximaal 2 jaar. Sommige projecten gaan hun idee implementeren op verschillende plekken in Nederland. Andere projecten zijn in de startfase om deze implementatie op te zetten en uit te proberen.  De projecten op een rij:

Stichting de Klup Twente – Fief worden en fief blijven Stichting Sport-service Doetinchem – Sportaanbod 65+ Doetinchem
PCOB – Oefen je vitaal Fietsersbond – Fietsen alle jaren
Waag Society – Zelfie Stichting van harte – Met mekaor, veur mekoar
Zorgspectrum Het Zand en NMO – Natuurlijk fit Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan – Oud Geleerd Jong Gedaan
Platform Studiekring van en voor Ouderen – Studiekringen voor Ouderen Stichting de Sociale Wijk en Stichting hulp in Praktijk – Wijdewijk Pilot 4
Hogeschool van Amsterdam; Kenniscentrum Achieve – Functioneel trainen met digitale ondersteuning Stichting Wijwijk – Wijcooperatie Laak
NISB – Caminando Stichting Golden Sports – Golden Sports
Han – Plezierige activiteiten GGD Zeeland – Wat beweegt u vandaag?
Buurtgenot+ – Zorgsaamwonen Welzijn Geldermalsen – Actief op recept
Stichting Informele Zorg Twente – Strijd tegen eenzaamheid Stichting Onbeperkt Sportief – Ouderen samen blijven in beweging
Stichting Het Danspaleis – Een praatje en een plaatje Stichting het Raadhuis – Het Raadhuis
Florence – Door beweegstimulering langer thuis Stichting Noord Holland Verbindt – Gaat u mee op i-pad?


Vanaf halverwege februari worden de projecten toegevoegd op onze website waar ook een overzicht van de dertien lopende projecten uit Call 1 staat.

Aanvraagronde voor nieuwe projecten geopend
Van 14 januari tot 10 maart 2016 staat de derde call van het programma ‘Meer Veerkracht, Langer Thuis’ open. Iedereen met een vernieuwend projectidee specifiek om alleenstaande ouderen in staat te stellen om zo lang mogelijk gelukkig thuis te laten wonen kan zijn initiatief in deze periode indienen voor projectsubsidie. Ook deze ideeën moeten gebaseerd zijn op het uitbreiden van sociaal contact of focussen op sport en bewegen. Om aanvragers te ondersteunen bij het vertalen van hun idee naar een concrete projectaanvraag organiseren we een aantal bijeenkomsten. Klik hier voor meer informatie en om u op te geven.