Bente, voorzitter Jongerenpanel Zorg én Perspectief, maakt kennis met nieuwe bewindspersonen VWS

Dinsdag 7 november zat Bente van Oort, voorzitter jongerenpanel Zorg én Perspectief, met andere ervaringsdeskundigen met een chronische aandoening, aan tafel bij de nieuwe bewindspersonen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Tijdens het overleg werd er gesproken over de nieuwe speerpunten van het ministerie.

Waar gaat het goed en waar kan het beter?

De vraag van de Hugo de Jonge, Bruno Bruins, Paul Blokhuis en Erik Gerritsen stond centraal: Waar gaat het goed, maar vooral waar kan het beter? Vanuit de ervaringen van alle jongeren binnen het panel en de ervaringen bekend uit de projecten, werden de onderwerpen rondom drie thema’s besproken door Bente: de transitiefase, psychosociale ondersteuning vanaf diagnosestelling en de combinatie zorg en onderwijs. Meer informatie over de standpunten van het Jongerenpanel vindt u in de position papers van het Jongerenpanel.

Kansrijke suggesties

Het open gesprek resulteerde in een gesprek waar de ingebrachte suggesties van alle aanwezigen werden meegenomen door de bewindspersonen om te identificeren. De punten die Bente inbracht van het jongerenpanel werden gezien als kansrijke suggesties die in de komende periode vol energie worden meegenomen. Met dit gesprek is de basis gelegd voor een nadere samenwerking tussen beleidsmakers en ervaringsdeskundigen om samen te zorgen voor een integraal zorgbeleid voor jong en oud.