Bijeenkomst over stoppen met roken voor kwetsbare rokers

donderdag 12 maart 13.30 – 17.00 in Het Oude Magazijn te Amersfoort/

Deelname = gratis

Stoppen met roken voor mensen in kwetsbare situatie

We weten allemaal dat stoppen met roken moeilijk is. En vooral voor mensen die zich in een kwetsbare situatie bevinden. Met elkaar kunnen we meer doen om stoppen met roken écht bij iedereen voor elkaar te krijgen.

Ben je welzijnswerker, verpleegkundige, praktijkondersteuner, stoppen met roken coach, GGD medewerker, sportcoach, leefstijlcoach, werk je bij een verzekeraar of gemeente of ben je bestuurder, dan verwelkomen we je graag.

Grote gezondheidsverschillen hoog- en laagopgeleide Nederlanders

In Nederland bestaan grote gezondheidsverschillen tussen hoog- en laagopgeleide Nederlanders. Mensen met een lage opleiding gaan gemiddeld 6 jaar eerder dood dan mensen met een hoge opleiding. Zij hebben ook vaker beperkte gezondheidsvaardigheden. Roken is een van de belangrijkste te voorkomen doodsoorzaken. Wat is er nodig om juist deze groep rokers te bereiken en hen te ondersteunen bij het stoppen met roken? Op 12 maart delen we graag een aantal voorbeelden uit de praktijk en onderzoek met je.

Aanmelden

Meld je alvast aan. Binnenkort ontvang je meer informatie over het programma. De middag wordt georganiseerd door FNO, Pharos expertisecentrum gezondheidsverschillen, Stichting ANR, IVO, het Trimbos instituut en Amsterdam UMC. Ons gezamenlijke doel is de expertise op rookverslaving samen te brengen en breed te delen.