De Nabuur: nieuw beeldverhaal van Meer Veerkracht, Langer Thuis

‘Het verenigingsleven is mij niet vreemd. Daarmee houd je een dorp in stand. Dat moet je gezamenlijk doen.’

In ons nieuwe beeldverhaal neemt Henk (87) ons mee in zijn leven in het Drentse Witteveen. Een dorp waar hij zich al snel thuis voelde en steun kreeg in een moeilijke periode. Toen het dorp te maken kreeg met ontgroening en vergrijzing hebben de bewoners samen de schouders er onder gezet en gezorgd dat iedereen mee kon blijven doen. Ervaar hier het verhaal van Henk en beleef hoe waardevol het is dat hij zich in kon blijven zetten voor zijn dorp.
Daarna vertelt Roos Glastra over het geheim van Witteveen. Witteveen (550 inwoners) heeft in 2017 de Henk Aalderinkprijs van de P10 (17 plattelandsgemeenten in Nederland) én de Dorpsvernieuwingsprijs 2017 van de Landelijke Vereniging Kleine Kernen gewonnen. Met het behalen van de laats genoemde zal Witteveen meedingen naar de Europese titel Dorpsvernieuwingsprijs 2018!

Henk is op 11 april plotseling overleden, hij was erg te spreken over dit beeldverhaal. Daarom heeft de familie graag toestemming gegeven deze te publiceren.

Deze reportage is de zevende in een reeks verhalen waarmee we de impact van projecten van Meer Veerkracht, Langer Thuis laten zien. Bekijk hier ook de eerder verschenen verhalen van Jan, Jannie, Salvatore, Carolien, Ria en Rosemarie nog een keer terug.