FNO steunt 14 projecten om gezinnen in achterstandssituaties een gezondere toekomst te bieden

Op 9 december heeft FNO bekendgemaakt welke projecten de komende jaren door het programma Gezonde Toekomst Dichterbij ondersteund worden in hun aanpak om gezinnen in achterstandssituaties een gezondere toekomst te geven. Na een grondige toets zijn 14 van de in totaal 127 ingediende plannen toegekend.

Deze projecten voldoen naar oordeel van de commissie aan alle gestelde kwalitatieve eisen en passen daarmee volledig binnen het kader van Gezonde Toekomst Dichterbij. Het zijn projecten waarbij een combinatie van scholing, arbeid, zorg, fysieke en/of sociale omgeving én de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden zorgt voor structurele verbetering van de gezondheidssituatie. FNO stelt 5 miljoen euro beschikbaar voor de uitvoer van de toegekende plannen tussen nu en 2020.

Wat is Gezonde Toekomst Dichterbij?

Mensen in achterstandssituaties, met een lage opleiding en een laag inkomen leven gemiddeld 7 jaar korter dan anderen. Hun gezinnen zijn vaak minder gezond en daarmee kwetsbaar. FNO wil deze gezondheidsachterstanden aanpakken met het programma Gezonde Toekomst Dichterbij. De projecten uit dit programma kenmerken zich door een integrale aanpak van het verminderen van gezondheidsachterstanden. De focus ligt op het terugdringen van ongezonde gewoonten, zoals roken en overmatig alcoholgebruik, en het verminderen van overgewicht. En daarnaast ook op het verbeteren van de gezondheid zoals mensen die zelf ervaren.

Meer weten

Heeft u vragen over de toekenning of wilt u meer weten over het programma Gezonde Toekomst Dichterbij? Dan kunt u contact opnemen met programmasecretaris Jaap André: jaap_andre@fondsnutsohra.nl of 020 594 4139