Gelders Platform Studiekringen van en voor Ouderen wordt Studiekringen50plus en gaat landelijk.

Een Studiekring houdt de hersenen actief en de geest jong. Op 22 september tijdens de jaarlijkse ontmoetingsdag van het Gelders Platform Studiekringen neemt het Gelders platform de stap van het Gelderse naar een landelijk Platform Studiekringenvoor 50 plus. In Gelderland zijn ruim 30 studiekringen actief. Met financiële en inhoudelijk ondersteuning van FNO, Spectrum, partner met elan en Rijnbrink, gaat het Platform Studiekringen50plus Nederland veroveren en haar bekendheid vergroten.

Studiekring is OKé!

Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die eens per week of om de veertien dagen bij elkaar komt. In een studiekring blijf je op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen en deel je je eigen ideeën en meningen met anderen. De studiekringers waarderen de kring omdat het de hersenen actief houdt en de geest jong. De kring vergroot iemands sociale netwerk en kan uitgroeien tot een hechte groep mensen. Het is Ontmoeting en Kennisverrijking; OKé dus.

Het is steeds belangrijker voor (oudere) mensen om goed voor zichzelf te zorgen. Dat betekent niet alleen een gezond lijf, maar ook de geest en het sociale netwerk moeten onderhouden worden. Studiekringen passen daar heel goed bij. Zij zijn een zinvolle aanvulling op het hele brede veld van “Leven Lang Leren”. Ook FNO ziet de meerwaarde van de studiekringen. Zij heeft in het kader van haar het programma “Meer Veerkracht, Langer Thuis” subsidie verleend aan het Gelders Platform om de studiekringen uit te breiden over heel Nederland.

Op 22 september aanstaande is de jaarlijkse ontmoetingsdag van het Gelders Platform Studiekringen. Het platform grijpt deze kans aan om afscheid te nemen van het Gelderse en over te stappen naar een landelijk Platform voor Studiekringen. Daar hoort een nieuwe website bij, die door de deelnemers van verschillende studiekringen zelf is ontwikkeld en wordt bijgehouden. Tijdens de ontmoetingsdag lanceren we de website, maar voor wie zich écht niet kan bedwingen: www.studiekringen50plus.nl.

Studiekring, ik?

Is er al een studiekring bij u in de buurt, waarbij u zich zou kunnen aansluiten, of wilt u zelf een studiekring starten? Op deze website vindt u meer informatie over de studiekringen en kunt u in contact komen met het platform. Ook leest u daar de nieuwtjes over de studiekringen. Bijvoorbeeld dat Bibliotheek Hardenberg de week van de ontmoeting (de week van 22 september tot 1 oktober) aangrijpt om een informatiebijeenkomst te organiseren voor het starten van een nieuwe studiekring.

Een studiekring, iets voor u? Van harte welkom!