Het Ei-complex rocks!

Mensen met en zonder psychische kwetsbaarheid jammen samen in het Ei-complex.

Mede met behulp van subsidie van FNO zijn er afgelopen jaar 126 muziekworkshops gegeven en is er een festival georganiseerd met ‘Powerbands’ uit Amsterdam.

Stichting EI-werk is een muziekbroedplaats voor mensen met een psychische en maatschappelijke kwetsbaarheid. Ze kunnen er terecht voor muziek maken, workshops volgen, alles onder professionele begeleiding.

De stichting is een ouder initiatief, opgestart vanwege het onrecht in het feit dat er zoveel mensen zijn met kwaliteiten die nergens terecht kunnen. Doordat ze een bepaalde kwetsbaarheid hebben of niet in die harde buitenwereld kunnen werken: “Als je mensen aanspreekt op hun gezonde kant, dan zijn ze ook gezond. We krijgen hier mensen die zijn opgenomen in klinieken voor intensieve behandeling of beschermd wonen. In de twee uur dat ze hier zijn, komen ze muziek maken en is er niks aan de hand. We zien hier wonderbaarlijke dingen gebeuren. Ik moet er wel bij zeggen dat wij goede leraren hebben.” geeft initiatiefneemster Hannie aan op de website.

Ook in 2014 is er weer veel belangstelling voor EI-werk. Er waren begin dit jaar wekelijks 60 deelnemers die er hun muzikale talent ontwikkelen, en dit aantal is groeiende. Kijk voor het aanbod en festival- en presentatiedata op de website van de stichting.