Inspiratiebijeenkomsten Meer Veerkracht, Langer Thuis groot succes!

De inspiratiebijeenkomsten voor vernieuwende ideeën zijn zeer enthousiast ontvangen. Er waren veel ideeën ingestuurd en uiteindelijk zijn er twee bijeenkomsten geweest, één in Utrecht en één in Zwolle. We gingen op beide bijeenkomsten met 18 ideeën aan de slag.  Het gezelschap was zeer gemêleerd, Van ondernemers tot onderzoekers, van adviseurs tot zzp’ers en beleidsmakers en natuurlijk Allen met hetzelfde doel: inspiratie opdoen voor hun eigen vernieuwende idee. Het belangrijkste daarbij waren de aanwezige ouderen die hun input gaven. Zij moeten er immers uiteindelijk profijt van hebben!

Er wacht de aanwezigen een gevarieerde middag. Programmasecretaris Hanneke Marcelis heet alle aanwezigen van harte welkom. Vervolgens vertelt Ineke Jonker, programmaleider, over het programma Meer Veerkracht Langer Thuis en geeft een aantal tips van de programmacommissie aan de deelnemers. Ook is er een gastspreker aanwezig die de aanwezigen inspireert met een eigen succesvol maatschappelijk initiatief. In Utrecht is dit Elja den Uijl van Burennetwerk Amsterdam en in Zwolle is dit Marcel Janssen van Ons Net Eindhoven. Beide vertellen ze over hun ervaringen met het betrekken van de doelgroep en het toekomstbestendig maken van hun eigen project.

Vervolgens gaan de deelnemers zelf actief aan de slag met hun eigen en elkaars ideeën. Verdeeld in groepen denken ze na over een aantal projectideeën en proberen ze elkaar op weg te helpen. Dit blijkt een schot in de roos, veel deelnemers geven aan dat ze echt weer een stapje verder zijn gekomen.

We sluiten af met twee rondes ‘Pitch je Rot’. Drie deelnemers pitchen hun eigen idee in één minuut. De aanwezige ouderen snellen zich naar het idee dat zij het beste vinden. De meningen lopen uiteraard uiteen, de één heeft meer met bewegen en de ander toch meer met activiteiten gericht op sociale contacten. Over één ding is iedereen het eens, ga iets doen waar vraag naar is en peil die vraag ook. Helemaal fijn is het als ouderen ook echt iets terug kunnen doen, dus als er wederkerigheid is. Dat is ook één van de aspecten die FNO heel belangrijk vindt om terug te zien binnen een project.

Heeft u ook een vernieuwend idee voor alleenstaande thuiswonende ouderen met een beperking dat u wilt indienen bij FNO? Dat kan! De volgende call staat open van 1 juli t/m 1 oktober 15.00 uur. Indienen kan via onze website.