Investeren in toekomstgerichte ideeën, oplossingen en inzichten?

Jongeren zijn de toekomst. Met een creatieve visie en vernieuwende inzichten of denkrichtingen hebben zij vaak genoeg bijzondere of verfrissende ideeën over hoe deze toekomst er uit moet zien. Niet alleen over hun eigen belangen of de verre toekomst, maar ook over lobby- en public affairs-vraagstukken van úw organisatie. Met de leergang ‘Jongerenbelang in Beweging’ is er nu de kans om  jongeren ook echt een stem te geven, niet alleen voor de jongere zelf, maar ook voor uw organisatie!

Download hier de flyer ‘Investeren in toekomstgerichte ideeën, oplossingen en inzichten?’.

Oproep aan organisaties: Geef jongeren een stem in uw public affairs-vraagstukken!

Heeft u als maatschappelijk betrokken organisatie, bedrijf of overheidsinstantie een interessante vraag op het gebied van belangenbehartiging, lobby of public affairs? En heeft u behoefte aan een vernieuwende en frisse blik van buiten naar binnen én wilt u tegelijkertijd jongeren serieus nemen en in hun kracht zetten? Leg uw vraag dan voor aan de jongeren van de leergang ‘Jongerenbelang in Beweging’!

Vernieuwende antwoorden op úw vragen door talentvolle jonge belangenbehartigers

Met een enorme berg energie, enthousiasme en nieuwe ideeën weten de jongeren creatieve antwoorden te vinden op de politieke, public affairs en lobbyvragen die uw organisatie aan hen stelt. Dat kunnen vragen zijn over hoe u bepaalde onderwerpen het beste op de kaart kunt zetten, nieuwe onderwerpen voor úw toekomstagenda, het uitwerken van een public affairs-strategie of de positionering van uw organisatie in de maatschappij en naar de politiek. Uw vraag, klein of groot, presenteert u aan de jongeren waarna zij, onder begeleiding van professionele trainers, het vraagstuk uitwerken. Tot slot presenteren de jongeren aan uw organisatie hun kritische blik op uw public affairs-beleid, hun uitwerking van uw lobbydilemma, mogelijke oplossingen voor uw belangenbehartigingsvraag of de strategie voor de toekomst van uw organisatie.

Draag bij aan de toekomst: zet jongeren in hun kracht

Door jongeren te laten meedenken met het public affairs-beleid ontdekt u nieuwe denkrichtingen, oplossingen en verrassende invalshoeken. En dat niet alleen: u creëert tegelijkertijd ook het draagvlak voor uw toekomstgerichte beleid. De jongeren zijn immers het heden én de toekomst. Daarnaast geeft u door deelname jongeren de unieke kans om de leergang ‘Jongerenbelang in Beweging’ te volgen, zich te ontwikkelen, kritisch mee te denken en oplossingen te verkennen voor een concrete lobbycasus. U investeert  daarmee niet alleen in uw eigen kracht, maar óók in de kracht van de jongeren.

Een unieke kans voor bijzonder public affairs-advies. Uw voordeel op een rij:

Uw organisatie ontvangt een passend, vernieuwend en creatief public affairs-advies. Dit kan in de vorm van een scherpe analyse van uw vraag of dilemma op een specifiek of breed thema, een public affairs-plan, een strategie voor politieke agendering of een positioneringsvraagstuk. Uw lobbyvraag groot of klein wordt van vakkundig en vernieuwend advies voorzien.

  • Uw organisatie vindt draagvlak voor uw public affairs-beleid door de vernieuwende en kritische inzichten van de jonge belangenbehartigers van nu en de toekomst.
  • Uw organisatie investeert in de kracht van jongeren en geeft jongeren de mogelijkheid om al hun lobbytalenten in te zetten voor uw organisatie.

Over de leergang ‘Jongerenbelang in Beweging’

De leergang ‘Jongerenbelang in beweging’ is door de PA-academie, in samenwerking met FNO, opgezet om jongeren van ± 18-25 jaar de kennis en vaardigheden in handen te geven om hun belang in beweging te brengen. In een traject van bijna een half jaar duiken de jongeren de wereld in van nationale en lokale politiek, media, belangenbehartiging, communicatie en strategie om alle tools in handen te krijgen om aan de slag te kunnen met belangenbehartiging. Vaste trainers van de PA-academie en FNO en externe sprekers gaan met de jongeren aan de slag middels trainingsdagen en werkbezoeken aan o.a. de Tweede Kamer, parlementaire redacties én de organisaties en bedrijven waaraan de jongeren hun public affairs-adviezen uitbrengen.

Meedoen?

Heeft u interesse uw public affairs vraagstuk voor te leggen en te investeren in uw organisatie met deze jonge talentvolle belangenbehartigers? Of heeft u vragen en wilt u meer informatie over deze mogelijkheid, neem dan gerust contact op met de trainers van de leergang via info@pa-academie.nl. Graag verkennen wij met u de mogelijkheden. De bijdragen van de deelnemende organisaties worden volledig ingezet om de jongeren in de leergang te begeleiden.