Klein Geluk gaat door!

Klein Geluk zal vanaf 2018 wederom actief zijn. Dat maakte FNO gisteren bekend tijdens ‘De Klein Geluk Show’. Op dit evenement vierde Klein Geluk dat het de afgelopen twee jaar een mooie bijdrage heeft mogen leveren aan het geluk en de kwaliteit van leven van mensen die langdurig afhankelijk zijn van intensieve zorg.

Het programma Klein Geluk van FNO vindt dat een kwetsbare gezondheid een waardevol leven niet in de weg mag staan en heeft daarom de afgelopen twee jaar 209 projecten gefinancierd met in totaal 2 miljoen euro. Op 1 januari 2015 ging Klein Geluk van start voor twee jaar. Maar het succes en de grote behoefte bij de doelgroep heeft FNO doen besluiten het programma vanaf 1 januari 2018 voort te zetten. Over de duur, specifieke accenten en het beschikbare budget gaat FNO de komende maanden besluiten nemen.

Klein Geluk geeft jonge en oude mensen met een chronische aandoening een verstandelijke of lichamelijke beperking, een meervoudige beperking of een psychiatrische stoornis net dat financiële zetje om een wens die anders niet door kan gaan mogelijk te maken. Zoals een lang gewenste vakantie voor een gezin met een chronisch ziek kind. Of de behoefte om, ondanks intensieve psychiatrische zorg, weer te werken. Deze kansen op geluk betekenen veel voor de kwaliteit van leven zoals mensen die zelf ervaren.

Klein Geluk Show

De ‘Klein Geluk Show’ is een event vol entertainment. In een bomvol De Flint in Amersfoort waren 1.100 mensen aanwezig die allemaal betrokken zijn bij de projecten die de afgelopen twee jaar mede mogelijk waren door de financiële ondersteuning van Klein Geluk. De animo was zelfs nog veel groter dan het aantal aanwezigen. Met audiodescriptie, gebarentolken en signdancers was het voor iedereen mogelijk alles goed te volgen.