Lancering website ‘Mijn Verhaal’

De website  ‘Mijn Verhaal’ staat sinds kort online. ‘Mijn Verhaal’ is een methode die ouderen helpt meer zelfvertrouwen te ontwikkelen in het aangaan van kwalitatieve contacten met anderen in hun omgeving. Dit doen zij met hun persoonlijke verhaal, wat zij delen aan de hand van een fotoworkshop in 10 polaroidfoto’s en 10 bijbehorende korte verhalen zichtbaar voor anderen.

In samenwerking met FNO en de gemeente Rotterdam heeft fotograaf Rik Moonen deze methodiek toegankelijker gemaakt voor andere professionals of vrijwilligers in de sociale sector. De website www.mijnverhaal.org was geboren! Op de website is alle informatie over de methodiek te vinden en kan het basispakket worden aangevraagd om zelf de activiteit uit te voeren.

Mijn Verhaal is door vrijwilligers zelfstandig uit te voeren als activiteit. Vrijwilligers doen dan mee aan een fotoworkshop en delen verhalen met het publiek op locatie. Voor een bredere inzet van de methode – bijvoorbeeld voor de bestrijding van eenzaamheid – is er een begeleidend traject genaamd ‘Mijn Verhaal als Programma’. Door het delen van foto’s en bijbehorende verhalen ontstaat er onder andere herkenning en waardering voor het verhaal en de persoon achter het verhaal. Ook kwalitatief contact tussen deelnemers wordt hiermee gestimuleerd. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen bij deelnemende ouderen om (weer) actiever te worden in de directe leefomgeving.