Logeer- en trainingshuis ‘De Jonge Jan’ aanwinst voor Terschelling

Vanaf voorjaar 2014 opent de geheel vernieuwde boerderij ‘De Jonge Jan’ op Terschelling haar deuren. De vakantieboerderij wordt nu volledig verbouwd om vanaf voorjaar 2014 ruimte, recreatie en rust te bieden aan kinderen die extra zorg nodig hebben.

Ouders willen hun kinderen groot brengen in een vertrouwde omgeving, daar komen ze het beste tot hun recht en daar kun je ze makkelijker de aandacht geven die ze verdienen. Ouders van een kind met een beperking en wonend op Terschelling willen dat natuurlijk ook. Wanneer de passende zorg niet voorhanden is, dan is er een groot probleem. Op Terschelling vertrokken daardoor veel ouders samen met hun kind(eren) naar het vaste land, in de hoop daar wel passende zorg te kunnen vinden. Ouders van het oudercollectief van de Stichting Thuishaven Terschelling willen de benodigde zorg voor hun kinderen op het eiland zelf organiseren. Immers ook eilanders hebben recht op een volwaardig bestaan in hun eigen omgeving.

In de zomer van 2012 is boerderij ‘De Jonge Jan’ aangekocht met een aan de stichting geschonken legaat. Deze boerderij wordt nu verbouwd tot logeer- en trainingshuis. Eindelijk krijgen kinderen met een beperking betere vooruitzichten op het eiland waar ze geboren zijn. FNO zal in dit project het plafond railsysteem financieren en draagt financieel bij aan de tillift en de hoog-laag bedden.