Margriet (26) lag drie dagen in coma op haar studentenkamer

3FM Tussenuur deelt verhalen van jongeren: ‘alles wat ze je op school niet vertellen, maar wat je wel wil weten’. De komende weken interviewen zij in aanloop naar de Club van 100 bijeenkomst van het programma Zorg én Perspectief een aantal jongeren met een chronische aandoening. Waar lopen zij tegenaan? Hoe is het om op school te zitten met een chronische aandoening?

Margriet

Margriet (26) kreeg op haar 19e een hersenbloeding. Dat heeft een enorme impact op haar leven gehad. Bij 3FM Tussenuur vertelt zij over hoe het gebeurde, wat dit met haar deed en de periode van revalidatie. Zij leeft nu met een niet-aangeboren hersenletsel, waardoor zij nu bijvoorbeeld twee jaar langer doet over haar opleiding.

Lees hier het verhaal van Margriet.

Vergroten van kansen

Het programma Zorg én Perspectief wil het verschil verkleinen in maatschappelijk perspectief tussen jongeren van 0 tot en met 25 jaar met een chronische aandoening en hun gezonde leeftijdgenoten. Aanstaande 13 november vindt het jaarlijkse evenement de Club van 100 plaats, waar honderd sleutelpersonen met jongeren in gesprek gaan om problemen op de politieke en maatschappelijke agenda te zetten. Dit maal staat tijdens de Club van 100 het thema Onderwijs centraal. Tot die tijd brengt Tussenuur inspirerende verhalen van jongeren met chronische aandoeningen in het onderwijs.