Masterclass Inclusief Onderwijs

Op woensdag 31 oktober vond er een Masterclass Inclusief Onderwijs plaats georganiseerd vanuit In1School van Defence for Children. Deze Masterclass is onderdeel van het door Zorg én Perspectief gefinancierde project ‘Zo kan het ook! Inclusief onderwijs voor iedereen’. In1School heeft als doel om kinderen mét en zonder beperking samen naar school te laten gaan. Met de Masterclasses wil de organisatie aan docenten, scholen, ouders en andere geïnteresseerden handreikingen aanbieden waarmee onderwijs inclusiever gemaakt kan worden.

Ons jongerenpanellid Jelmer was uitgenodigd om tijdens de Masterclass iets te vertellen over het Jongerenpanel Zorg én Perspectief en over zijn ervaringen met het naar school gaan met een functiebeperking. Na afloop van zijn presentatie werden er niet alleen vragen gesteld, maar werd Jelmer ook gecomplimenteerd over zijn verhaal en met name zijn deelname aan het Jongerenpanel en het feit dat zoiets als het panel bestaat.

De andere sprekers, die vooral tips aanreikten, waren ook inspirerend. Onderwijs kan namelijk een heel stuk inclusiever gemaakt worden met kleine simpele oplossingen. Het volgen van een Masterclass bij In1School zou Jelmer iedereen aanraden.