Mis het niet: Het Congrestival sociaal & gezond 2018

Zet 12 september maar snel in de agenda, want dan wordt het Congrestival sociaal & gezond in de Metaal Kathedraal in Utrecht gehouden. Met spraakmakende sprekers als Jan Terlouw. Laat je inspireren door de mini-colleges van onder andere Sjef van der Klein (sociaal werker van het jaar 2018), Anja van der Aa (directeur GezondNL) en nog veel meer. Het Congrestival is een kruising tussen een congres en verbindend festival met jou als hoofdgast. En je hebt geluk, want er zijn nog kaarten!

Wat is er te doen?

Op het Congrestival vind je geen eenzijdige presentaties, maar korte inspirerende sessies, dialoogtafels, speeddates, workshops en mini-colleges van bezielde wetenschappers, experts of bezoekers. Allemaal over de belangrijke verbinding tussen Sociaal en Gezond. Het programma is enorm gevarieerd met ruimte voor kunst en cultuur en volop gelegenheid om goede ervaringen met elkaar te delen. Mis het dus niet!  Wees er op tijd bij en bestel je tickets eenvoudig hier.

Wie kom je tegen op het Congrestival?

Vooral heel veel inspirerende mensen die net als jij passie hebben voor dit thema, zoals sociaal en medisch professionals, wetenschappers, beleidsmakers van gemeenten, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers en maatschappelijk ondernemers. Tijdens het Congrestival gaan we met elkaar in gesprek en inspireren we elkaar. En daarnaast hebben we meer dan 30 spraakmakende, inspirerende initiatieven en praktijken die Sociaal en Gezond met elkaar verbinden.

Mini-colleges

 Hoe creëren we met elkaar een stevige basis voor een blijvende verbinding tussen Sociaal en gezond in onze samenleving, gemeenschap of buurt? Verdiep je tijdens de mini colleges van de volgende sprekers:

  • Jan Terlouw – Wetenschapper, politicus, schrijver en spreker
  • Sjef van der Klein – Sociaal werker van het jaar 2018
  • Anja van der Aa – Directeur van GezondNL
  • Eric Steegers – gynaecoloog, hoogleraar, afdelingshoofd verloskunde & Gynaecologie Erasmus MC
  • Machteld Huber – oprichter Instituut voor Positieve Gezondheid
  • Nicole Kort – Arts, ambassadeur Uniek Sporten en voorzichter Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Doofblindheid
  • Aletta Winsemius – Raad voor Volksgezondheid en Samenleving
Spraakmakers

Laat je ook inspireren door verschillende Spraakmakers die over hun Sociaal en Gezond project komen vertellen. Ook FNO projecten vertellen alles over hun aanpak:

Daarnaast kom je nog talloze andere smaakmakers tegen tijdens het Congrestival. Check de website voor het programma en je ticket.