Nieuwe portretten van gezinnen en professionals over Grip & Gezondheid

Vanuit het FNO programma Gezonde Toekomst Dichterbij worden projecten ondersteund die de gezondheid van gezinnen in achterstandssituaties verbeteren. Met het in beeld brengen van de projecten laten we zien hoe gezinnen en professionals samenwerken aan een Gezonde Toekomst Dichterbij. Voor henzelf, gezin, de wijk en toekomstige generaties. Met elk portret leer je de uitdagingen en de leefwereld kennen van de gezinnen en hoe de professional of vrijwilliger daarbij nauw betrokken is. Deze keer lichten we deelnemers en professionals uit van het project Grip & Gezondheid.

Grip & Gezondheid: een integrale aanpak voor het stoppen met roken

Het project Grip en Gezondheid is ontwikkeld om gezinnen in Rotterdam en Spijkenisse te ondersteunen in het verbeteren van hun ervaren gezondheid, hun financiële situatie en het stoppen met roken. De interventie bestaat onder andere uit de cursus ‘Minder Stress’ en een gezinsmiddag met leuke activiteiten.

Verhalen uit het project

Hoe betrokken is de professional, wat brengt het project de gezinnen en hoe voelen zij zich daarbij? De professional vertelt meer over het project, de aanpak en bovenal wat zijn of haar drijfveren zijn. Wat hen het meeste heeft geraakt of is bijgebleven. Lees hier over projectleiders Wil en Veerle. Maak ook kennis met deelnemers Anissa en Kiymet.