Nieuwtjes

Gratis scholing vrijwilligers Humanitas
Het is belangrijk om vrijwilligers ondersteuning te bieden. Hiervoor biedt Stichting Humanitas gratis korte online cursussen aan. Bijvoorbeeld met het omgaan met de doelgroep van Meer Veerkracht, Langer Thuis. Het is belangrijk om hen hierin te helpen; niet alleen is het van toegevoegde waarde voor hen, maar het kan helpen om vrijwilligers te verbinden aan en behouden voor jullie project. Om vrijwilligers te helpen in hun werk, biedt Stichting Humanitas gratis korte online cursussen aan. Denk daarbij aan hulp bij het voeren van versterkende gesprekken of het opbouwen van netwerken. Neem eens een kijkje op de website en vertel jullie vrijwilligers ervan!

Congrestival
Op 30 mei vindt het Congrestival Sociaal  Gezond plaats in de Metaalkathedraal in Utrecht. Een congrestival is een kruising tussen een keurig congres met een serieus thema & een vrolijk festival met een open karakter. Er is veel interactie, dialoog, speeddates en co- creatie. Tijdens het Congrestival Sociaal maakt Gezond brengen we spraakmakende initiatieven en praktijken in gezondheidszorg en sociaal werk bij elkaar onder één noemer: Sociaal maakt gezond. Met de focus op HOE en op DOEN?! Op waarmaken dus.  FNO project Hip Hop + in balans van SportiefPlan staat als spraakmaker in de line-up van het Congrestival. Meer informatie over het Congrestival is hier te vinden.

Themabijeenkomst valpreventie Veiligheid.nl
Deze bijeenkomst is interessant voor zorgprofessionals die zich in de praktijk bezig houden met valpreventie. Tijdens voorgaande bijeenkomsten waren o.a. de volgende disciplines vertegenwoordigd: fysiotherapeuten, ergotherapeuten, praktijkondersteuners, (wijk)verpleegkundigen, zorgcoördinatoren en beleidsmedewerkers.
Fatima El Fakiri en Ineke Jonker geven, op basis van de geleerde lessen uit het project ‘Zicht op evenwicht voor ouderen Migranten’ en het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis, een workshop over het toeleiden van ouderen met een migrantenachtergrond naar beweeg- en valpreventie aanbod. Klik hier voor meer informatie.

Leergemeenschappen Beter Oud
In de leergemeenschappen van BeterOud delen collega’s hun ervaringen met het invoeren van ouderenprojecten in hun regio. Welke stappen moeten gezet worden? Wat kun je leren van collega’s over de implementatie en welke oplossingen vinden zij voor knelpunten? Een leergemeenschap biedt je dus een platform om vragen te stellen en de deskundigheid van anderen te benutten. Meer informatie over de leergemeenschappen vind je hier.
Projectleiders van de projecten van Meer Veerkracht, Langer Thuis kunnen zich ook inschrijven voor de leergemeenschappen. Een interessante leergemeenschap is die van Lokaal Samenwerken. Meer informatie over deze leergemeenschap vind je hier. De eerstvolgende leergemeenschap is op 15 september, aanmelden kan via deze link.

OmaPost
Ken jij ouderen die het leuk zouden vinden om wat vaker een kaartje van een jong iemand te krijgen? Omapost heeft Adopteer-een-Oma voor díe mensen! Omapost is een app waarmee mensen vanaf hun telefoon kaartjes kunnen sturen naar hun eigen opa of oma, maar het is ook mogelijk om een kaartje te sturen naar een oudere die wat vaker een kaartje zou willen krijgen. Dus ken jij ouderen die het leuk zouden vinden wat vaker een kaartje te krijgen? Help OmaPost- en natuurlijk hen – dan door ze aan te melden voor Adopteer-een-Oma 🙂 Benieuwd naar de manier waarop dit werkt? Stuur een mailtje naar elke@omapost.nl , en dan stuurt Omapost je een pakket toe met meer informatie.