Project ‘Class 2015-2017’ gehonoreerd binnen Zorg én Perspectief

Class 2015 - 2017FNO wil kansen vergroten voor jongeren tot 25 jaar met een chronische aandoening. Met het Programma Zorg én Perspectief ondersteunt het fonds projecten die bijdragen aan samenhangende zorg en ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van onderwijs, werk en sport.
Binnen de eerste call is aan zeven projecten subsidie toegekend. Zo start de Edwin van der Sar Foundation het project ‘Class 2015-2017’.

Het  project betreft drie jaarlijkse groepen van twintig jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Door een hersenbloeding, – infarct of (verkeers)ongeval kreeg hun leven plotseling een andere wending. Dagelijks gaan zij de uitdaging aan met hun beperkingen, vaak met de nodige aanpassingen, maar hoge drempels staan het afronden van de studie of een betaalde baan in de weg. Door intensieve begeleiding onder leiding van een studie- en job coach te combineren met een beweegprogramma op maat, krijgen de deelnemers nieuwe energie en een passende studie/baan! Daarnaast opent iedere Class deuren voor de volgende generaties jongeren met NAH door middel van het uitvoeren van een groepsopdracht.

Projectleider is Maurice Brederode, directeur
Edwin van der Sar Foundation
E: maurice.brederode@edwinvandersarfoundation.nl     T: 071 – 76 000 76