Project ‘The Youth Factory’ gehonoreerd binnen Zorg én Perspectief

The Youth FactoryFNOwil kansen vergroten voor jongeren tot 25 jaar met een chronische aandoening. Met het Programma Zorg én Perspectief ondersteunt het fonds projecten die bijdragen aan samenhangende zorg en ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van onderwijs, werk en sport.
Binnen de eerste call is aan zeven projecten subsidie toegekend, waaronder aan The Youth Factory

The Youth Factory is een fysieke (maar ook online) broedplaats midden in de samenleving met een jong en open karakter. Het is een plek waar jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking elkaar ontmoeten, stimuleren en zichzelf ontwikkelen. The Youth Factory wordt gerund door een groep geselecteerde jongeren; talentvolle jonge mensen die vrijwillig en vanuit ondernemerschap bij The Youth Factory werken. Emma at Work stelt hen een werkplek, een huismerk en een netwerk beschikbaar. Zij kunnen worden ingezet als jongerenpanel en gaan zelf actief aan de slag met het binnenhalen van opdrachten voor bedrijven en organisaties. Ook ZZP’ers kunnen een abonnement    afsluiten en in The Youth Factory komen werken, het tarief is aantrekkelijk, maar daar staat tegenover dat zij iets terugdoen voor de jongeren van The Youth Factory. Jongeren en ZZP’ers kunnen hier ervaringen delen en elkaar adviseren, wat bij zal dragen aan het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt voor deze groep jongeren.

Er zijn in the Youth Factory goede voorzieningen aanwezig; fijne werkplekken, internet, koffie/thee, evt. ook catering door bijvoorbeeld jongeren uit de doelgroep die een eigen cateringbedrijfje runnen. The Youth Factory is een plek voor ontmoeting en inspiratie waar iedereen zich thuis voelt.

Voorzitter is Marlies van Hilten, directeur
Emma at Work
E: marlies@emma-at-work.nl           T: 020 – 5664773

Birgit Vandermeulen, projectleider
Emma at Work
E: birgit.vandermeulen@xs4all.nl   T: 06 – 53 82 25 29