Start coachingstraject voor jongeren met Niet Aangeboren Hersenletsel

Met dank aan FNO realiseert de Edwin van de Sar Foundation het coachingstraject ‘De Class’, speciaal ontwikkeld voor jongeren met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Met het traject worden young professionals, die allen voorzien zijn van een ongeëvenaarde drive en doorzettingsvermogen, intensief begeleid in hun professionele loopbaan. 

De deelnemers van ‘De Class’ zijn ambitieus, geschoold en hebben potentie, maar door het opgelopen letsel ziet het toekomstperspectief er nu anders uit dan aanvankelijk gedacht. In het coachingstraject worden de jongeren intensief begeleid door een professionele jobcoach, studiebegeleider en sporttrainer. Hierbij worden ze ondersteund in het afronden van hun studie, het opdoen van werkervaring en het vinden van een passende baan. Dankzij ontmoetingen en diverse stages, wordt ook het bewustzijn in het zorg- en bedrijfsleven vergroot en wordt zichtbaar dat de doelgroep tot veel in staat is.

De eerste editie van de ‘De Class’ is dit najaar gestart, en met steun van FNO volgen er in elk geval nog twee edities. Deze Classes passen goed binnen het programma Zorg en Perspectief, onderdeel van FNO, waarin voor jongeren met een chronische aandoening onder andere op de thema’s sport en werk  beoogd wordt de ervaren verschillen met hun gezonde leeftijdsgenoten te verkleinen.’ Ga voor meer informatie over ‘De Class’ naar: http://www.edwinvandersarfoundation.nl/projecten/de-class.