Succesvolle meeting Tienerproject

Zaterdag 8 september stond weer een meeting van het Tienerproject op het programma. Het tienerproject is een project van het Prinses Maxima Centrum waarin jongeren die kanker hebben (gehad) meepraten over de toekomst van het ziekenhuis voor de doelgroep jongeren.

Nieuw centrum

Deze meeting was voor de eerste keer in het nieuwe centrum, waarbij het belangrijkste agendapunt de rondleiding was. Zo is er in een nieuwe centrum onder andere een ontdekplek, een TienerLounge en een muziekruimte. Bij de ontdekplek kunnen kinderen en jongeren alles leren en ontdekken over hun ziekte en behandeling. In de TienerLounge kunnen kinderen van 10 jaar en ouder chillen, gamen, lezen of kletsen en in de muziekruimte kunnen zij muziek maken en beluisteren. Daarnaast zijn er onder andere ook nog (speel)tuinen, een bibliotheek en een speelopvang.

Informatiegids en app

Naast de rondleiding was ook de informatiegids ‘een gids voor jongeren met kanker: eerlijke antwoorden, goed advies’ klaar. Deze informatiegids is ontstaan om te zorgen voor een goede informatievoorziening voor jongeren en hun ouders. Dit boekje is mede tot stand gekomen door het tienerproject en wordt nu aan alle jongeren tussen 12 en 18 jaar uitgedeeld.

Ook is er nagedacht over welke dingen er nog gemist worden voor jongeren in het Prinses Maxima Centrum. Hierbij zijn verschillende ideeën naar voren gekomen die te maken hebben met entertainment, sport, beauty en sociale contacten. Daarnaast is er ook gesproken over een applicatie die als doel heeft het contact met je naasten te vereenvoudigen tijdens en na de behandeling van kanker. Deze app is ontwikkeld voor mensen tussen de 18 en 35 jaar en zal nu getest worden voor de jongeren-doelgroep. Hierbij zal in de volgende meeting weer over gesproken worden.

Ziekenhuiseten

Als afsluiting was er een lunch. Veel jongeren die meewerken aan het tienerproject vertelden dat zij het eten in het ziekenhuis niet lekker vonden. Dit werd als een groot verbeterpunt gezien. Maar dit moest natuurlijk ook goedgekeurd worden. Vol passie vertelde de kok dat de kinderen elke dag zes (kleinere) maaltijden krijgen en dat alles zelf wordt gemaakt. Het eten was nu erg lekker.

Het was een leuke meeting waar de resultaten van het project goed naar voren kwamen. Voor nu staat er nog één meeting op het programma.

 

Geschreven door Femke van Zoggel van het Jongerenpanel Zorg én Perspectief