De Swingende Zeeman; nieuw beeldverhaal van Meer Veerkracht, Langer Thuis

Opnieuw brengen we een van de projecten van Meer Veerkracht, Langer Thuis in beeld. Hiermee laten we zien hoe waardevol het is om alleenstaande ouderen in beweging te brengen en ze te helpen sociaal contact te ontplooien.

Bekijk hier het verhaal van de Salvatore (68). Deze Siciliaanse zeeman heeft zijn leven lang gereisd, gedanst en plezier gemaakt. Hij geeft echter aan zich tegenwoordig eenzaam te voelen en een avond uit dansen is een te grote stap voor hem alleen. Het Danspaleis heeft hem in contact gebracht met Lavinia (38). Samen doen ze mee met Een Praatje en een Plaatje, waarbij ze luisteren naar ‘singeltjes van toen’ en gezellig kletsen. Bekijk hier hoe Salvatore dankzij het contact met Lavinia de stap heeft durven zetten om toch weer te gaan dansen.

Het Danspaleis organiseert ouderwets gezellige disco’s voor ouderen. Voor sommigen is de stap om deze activiteit te bezoeken echter te groot. Met Een Praatje en een Plaatje brengt Het Danspaleis buurtbewoners op een laagdrempelige manier bij elkaar. Dit contact maakt het voor veel ouderen makkelijker de stap naar buiten te zetten. Ook wordt juist het contact tussen verschillende generaties door de deelnemers als heel waardevol beschouwd.

Deze reportage is de derde in een reeks die de impact van onze projecten tonen aan de hand van de verhalen van deelnemers. Bekijk hier ook de eerder verschenen verhalen van Jan en Jannie nog een keer terug.