Training Project in Beeld

FNO biedt in samenwerking met het Centrum voor Media en Gezondheid aan twaalf projecten een workshop aan. De workshop beslaat twee dagen: 1 dag betaald door FNO waarin je leert filmen en een tweede dag op kosten van je eigen project waarin je leert monteren.

Dag 1 Beeldtraining: 26 september 2017
De eerste dag is de beeldtraining. In de ochtend wordt door een professionele mediacoach uitleg gegeven over cameratechnieken. Hierbij krijgen de deelnemers tips voor het in beeld brengen van een verhaal. In de middag leren de deelnemers door middel van een aantal oefeningen deze nieuw verworven kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen. Ze gaan op pad om aan de hand van een concreet thema beeldmateriaal te verzamelen. Deze opgenomen oefenbeelden worden vervolgens plenair vertoond en nabesproken. Na afloop van de beeldtraining hebben de deelnemers een nader te bepalen periode (meestal zes weken) de tijd om eigen beeldmateriaal van hun project te verzamelen.

 

Dag 2 Editing training: 14 of 16 november
Tijdens deze intensieve editing training krijgen de deelnemers uitleg over de basistechnieken van het editen en worden zij persoonlijk ondersteund bij het monteren van hun eigen filmmateriaal. Dit resulteert in korte 2-3 minuten filmpjes van hun project. Een filmpje dat gelijk gebruikt kan worden om nieuwe samenwerkingspartners te interesseren voor een project of om projectresultaten te delen via sociale media.
Vanwege de persoonlijke aandacht en ondersteuning wordt deze editing training gegeven in groepen van maximaal 3-4 deelnemers.

Er is plek voor 12 deelnemers; Max. 1 deelnemer per project.
De eerste dag wordt door FNO gefinancierd, de tweede betaal je zelf. De kosten van dag 2 bedragen 595,- euro.
FNO vraagt aan projecten die deelnemen om jaarlijks een beeldverslag van hun project te maken.
De cursus vindt beide dagen plaats bij het Centrum voor Media en Gezondheid, Peperstraat 35 2801 RD Gouda.
Heb je interesse? Meld je dan aan bij Monique: Monique_schrijver@fondsnutsohra.nl