TV-serie over project ‘Supporter van elkaar’

Supporter betekent, naast aanhang van een club, ook elkaar steunen. Met het project ‘Supporter van elkaar’ helpt FC Twente gezinnen in Enschede die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Deelnemende gezinnen gaan samen met de voetballers en trainers, op een sportieve en leuke manier aan de slag met hun persoonlijke doelen, om hun gezondheid en participatie te verbeteren.

De deelnemende gezinnen zijn afgelopen jaar op de voet gevolgd en hiervan is een tv-serie gemaakt van zes afleveringen. De eerste aflevering kun je hier bekijken.

In de serie is te zien wat de gezinnen meemaken en wat de effecten zijn van het project op hun levens. Hun belevenissen en overwinningen zijn elke maandagavond om 18.10 uur te volgen op 1Twente en terug te kijken via het YouTube-kanaal van FC Twente.

Activiteiten en toekomstplannen

Laura Hofte, projectleider van Supporter van elkaar: ‘Als je als gezin samen actieve en gezellige activiteiten doet, doorbreekt dit een negatieve spiraal. Kinderen hebben goede voelsprieten voor spanningen. Zij zien de grote zorgen thuis en het is zo fijn dat ze hun ouders ook weer eens vrolijk zien. De ouders krijgen ruimte in hun hoofd om weer na te denken en toekomstplannen te maken.’

Bekijk hier de eerste aflevering van Supporter van elkaar

Meer informatie over Supporter van elkaar

Lees hier het verhaal van Jantinette, trajectbegeleider

Lees hier het verhaal van Sandra en Wesley

Lees hier het verhaal van Monique en haar gezin