Win 75.000 euro met een vernieuwend idee om welzijn oudere migranten te verbeteren!

Heeft u een idee om het welzijn van oudere migranten te verbeteren? De Nationale Zorgvernieuwingsprijs looft 75.000 euro uit voor de realisatie van het beste en meest vernieuwde idee. Oudere migranten vormen een kwetsbare en snelgroeiende groep. Ze leven vaak minder gezond en hebben onvoldoende toegang tot zorg. Elk idee dat bijdraagt aan hun welzijn is welkom, zolang het maar vernieuwend is.

De prijs is een initiatief van ZonMw en het VSB Fonds en wordt elke twee jaar uitgereikt. Dit jaar is men op zoek naar een zorg-en-welzijnsidee om zorg beter aan te laten sluiten op vragen en behoeften van oudere migranten. Bijvoorbeeld hoe je rekening houdt met culturele verschillen in de dagbesteding, thuiszorg of zorg in de laatste levensfase. Heeft u een vernieuwend idee? Stuur deze dan vóór 26 april 2016 in via www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl.

15 maart opening call 4 Meer Veerkracht, Langer Thuis

Weet u een succesvolle manier om ouderen in staat te stellen sociaal, actief en mobiel te blijven, maar is het niet specifiek gericht op migranten? Goed nieuws. Op 15 maart opent de vierde call van het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis. Het programma steunt projecten die alleenstaande ouderen met een beperking in staat stellen om op een prettige manier zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen.

De vierde call richt zich op verspreidingsprojecten om de beschikbaarheid van zowel effectieve valpreventie- en beweeginterventies als succesvolle diensten en interventies voor sociale binding en activiteiten in Nederland te verbreden. Ook zoekt Meer Veerkracht, Langer Thuis in deze call naar projecten die gericht zijn op het bevorderen van het gebruik van technologische hulpmiddelen voor Meedoen en Bewegen. De calltekst kunt u hier downloaden. U kunt uw idee tot 12 mei indienen. Klik hier voor meer informatie over call 4.