Word jij lid van ons jongeren panel in 2016?

Hey,

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar oud en heb je een chronische aandoening? Wil jij ons helpen om de positie van jongeren met een chronische aandoening in Nederland te verbeteren op het gebied van onderwijs, sport, zorg en werk? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wie zijn wij?
Wij zijn Bert Kuipers, Wendy van Hal, Caroline Hop en Robin Kok, medewerkers van FNO. FNO is een vermogensfonds. Een vermogensfonds is een organisatie die een hoeveelheid geld beheert met de bedoeling om daar goede doelen mee te steunen. FNO heeft vier programma’s opgezet om het leven van verschillende groepen mensen in Nederland te verbeteren. Een van die programma’s is ‘Zorg én Perspectief’.

Wat is Zorg én Perspectief?
Zorg én Perspectief is een programma dat zich inzet voor jongeren tussen de 0 en de 25 jaar met een chronische aandoening. Tussen 2015 en 2017 ondersteunen wij projecten die er aan bijdragen dat jongeren met een chronische aandoening betere zorg krijgen en meer ontwikkelingsmogelijkheden hebben op het gebied van sport, onderwijs en werk. Voor Zorg én Perspectief is vijf miljoen euro beschikbaar. Zoveel geld geef je niet uit zonder te zeker te weten dat de projecten jongeren met een chronische aandoening helpen. Daarom heeft FNO een jongerenpanel opgericht.

Wat doet het jongerenpanel?
Het jongerenpanel bestaat uit 15-20 jongeren van verschillende leeftijden en met verschillende chronische aandoeningen. Het jongerenpanel:

  • Adviseert
    Zes keer per jaar komen zij bijeen in Amsterdam om FNO gevraagd en ongevraagd advies geven over Zorg én Perspectief. Tijdens de bijeenkomsten zal er gepraat worden over de problemen waar jongeren met een chronische aandoening tegenaan lopen op het gebied van sport, school, zorg en werk.
  • Beoordeelt
    Minimaal één keer per jaar geeft FNO financiering aan projecten die zich inzetten voor jongeren met een chronische aandoening. Het jongerenpanel beoordeelt of verschillende projecten inderdaad verschil kunnen maken voor deze jongeren. Met behulp van hun beoordeling wordt bepaald welke projecten gefinancierd worden.
  • Denkt mee
    Projectleiders van gehonoreerde projecten zijn verplicht ieder half jaar de jongeren uit het panel op de hoogte te stellen van hun project. Op basis van die update kunnen jongeren feedback geven aan de projecten en eventuele verbeterpunten aankaarten.

Kom jij het jongerenpanel Zorg én Perspectief versterken?
Ben jij iemand die graag oplossingen voor problemen verzint? Kun jij goed onder woorden brengen tegen welke ervaringen en problemen jongeren met een chronische aandoening aanlopen? Wil jij jongeren met jouw chronische aandoening vertegenwoordigen binnen het panel? En ben je in staat je vanaf januari tot en met december 2016, 5 uur per maand in te zetten voor Zorg én Perspectief? Mail dan voor 20 december naar robin_kok@fondsnutsohra.nl en vertel kort wie je bent, wat je doet en waarom jij goed bij het panel zou passen. Je mag ook een privéfilmpje uploaden op YouTube en die delen met hetzelfde emailadres.

Met vriendelijke groet, namens FNO,
Robin Kok
Voorzitter jongerenpanel Zorg én Perspectief