Zorg én Perspectief bij RTL LifestyleXperience

Drempels rondom werk voor veel jongeren
Aandacht voor struikelblokken rondom werk bij jongeren met chronische aandoening

Ruim 500.000 jongeren in Nederland groeien op met een chronische aandoening, zoals astma, cystic fibrosis, diabetes en reuma. Dankzij de ontwikkelingen in de zorg leven kinderen met chronische gezondheidsproblemen nu langer, maar wat betekent het om op te groeien met een aandoening en je plek te vinden in onze samenleving? De drempels naar bijvoorbeeld werk zijn vaak hoog, veel hoger dan voor gezonde leeftijdgenoten.

Zondag 8 november a.s. besteedt het RTL programma LifestyleXperience rond 14.20 uur op RTL 4 bijzondere aandacht aan de struikelblokken die er voor deze jongeren zijn. Ze laten daarbij de voorzitter van het Jongerenpanel van het programma ‘Zorg en Perspectief’  uitgebreid aan het woord. Robin Kok (23 jaar) is erg blij met die aandacht in de media: “Als groep zijn we nog onvoldoende zichtbaar en daarbij ligt de focus helaas teveel bij wat we door onze aandoening niet kunnen. Dat is jammer, want we hebben zoveel potentie, veerkracht en ervaring. Daar moet je als maatschappij gebruik van willen maken, zeker ook als het om werk gaat”.

Zorg én Perspectief is een landelijk programma van FNO voor en door jongeren met een chronische aandoening. Bij LifeStyleXperience wordt duidelijk gemaakt dat zij vaker moeite hebben een stage of bijbaantje te vinden en daarmee ook na hun studie lastiger passend werk vinden. Zo heeft slechts 42% van jongeren  met een beperking een baan tegenover 76% van hun gezonde leeftijdgenoten. Op maandag 9 november wordt vanuit Zorg en Perspectief met de ‘Club van 100’  een symposium georganiseerd. Dit is een jaarlijkse bijeenkomst waar honderd sleutelpersonen op de gebieden zorg, sport, school, kracht en werk, samen met jongeren in gesprek gaan om deze problematiek op de politieke en maatschappelijke agenda te zetten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wendy van Hal, programmasecretaris Zorg én Perspectief via 020 – 594 9690 of  06 – 5264 1182.
Het item wordt op zaterdag 14 november rond 15:10u herhaald op RTL 5.