shutterstock_367740026

Actief op Recept

Over dit project

Het project Actief op Recept heeft een methodiek ontwikkeld die een impuls heeft gegeven aan het activeren van alleenstaande ouderen met een beperking in de gemeente Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Door voorlichting, begeleiding en het activeren nemen meer ouderen deel aan activiteiten en neemt beweging toe.
Door de investering in de ondersteuners van de alleenstaande ouderen met een beperking heeft het project een structurele impact. De ondersteuners weten hoe ze ouderen moeten activeren en kunnen dit op een veilige en verantwoorde manier doen. Naast dat ze het belang onderschrijven, blijven de begeleiders – die meestal zelf ook een oudere zijn – zelf ook langer actief, doordat zij langer fysiek in staat blijven ondersteuning te bieden. Hierdoor ontstaat een spin-off met een blijvend effect in de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen. In totaal beslaan deze gemeenten ruim 50.000 inwoners verdeeld over 26 kernen.

Doel van het project

Het doel van dit project is door middel van de inzet van ouderen als bewegingsadviseur de activiteit en beweging bij alleenstaande ouderen met een beperking in de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen vergroten, met daarbij extra aandacht voor de inzet van ondersteuners van deze ouderen en hen te begeleiden om dit op een gezonde en verantwoorde manier te doen.

Looptijd

30 april 2016 - 30 april 2018

Resultaten

Actief op Recept heeft een procedure over de inzet van vrijwillige beweegadviseurs gemaakt; deze vindt u hier.
De checklist voor een vrijwillige beweegadviseur kunt u hier bekijken en de flyer van Actief op recept is hier te bewonderen.

Projectlocaties

Geldermalsen, Nederland

Neerijnen, Nederland

1
Geldermalsen, Nederland
2
Neerijnen, Nederland

Contact

Organisatie

Welzijn Geldermalsen

Projectleider

Femke Broeders van Werkhooven

Volg ons