Evert werkt aan Collage

Beeldkracht Extra

Over dit project

Atelier Beeldkracht Extra te Oisterwijk laat mensen met dementie of andere geheugenproblemen kennismaken met actieve kunstbeoefening, zoals een zomeratelier in de vakantie en schilderworkshops in de natuur.

Kunstbeoefening stelt mensen met dementie in de gelegenheid om hun leefwereld en emoties uit te drukken in beelden. Men is bezig met iets zinvols en de beelden zijn aanleiding tot communicatie. Terwijl bij dementie de nadruk ligt op verlies, richt Beeldkracht Extra zich op het ontdekken van talenten en nieuwe mogelijkheden. Het blijkt dat men ook in deze fase van het leven met iets nieuws kan starten en dat positief kan ontwikkelen.

De cursussen worden begeleid door professionele beeldende kunstenaars met vakkennis, die mensen met dementie begeleiden in hun creatieve proces, zonder het over de ziekte te hebben. Het uitgaan van mogelijkheden betekent veel voor het welzijn van mensen met dementie.

Doel van het project

De ervaringen in het atelier van Beeldkracht Extra laten zien dat er grote behoefte is aan creatieve uitdrukkingsmogelijkheden voor mensen die lijden aan dementie, die verder gaan dan het alleen maar gezellig bezig zijn. Het gaat om zingeving en positieve ontwikkeling. Om meer mensen hiermee kennis te laten maken worden extra beeldende activiteiten georganiseerd.

Looptijd

1 juni 2019 - 31 december 2020

Projectlocaties

Schilderatelier van de Krekul Oisterwijk

Klein Oisterwijk in de bossen van Oisterwijk

1
Schilderatelier van de Krekul Oisterwijk
2
Klein Oisterwijk in de bossen van Oisterwijk

Contact

Organisatie

Beeldkracht Oisterwijk, atelier voor mensen met geheugenproblemen

Projectleider

Ellen Geerts

Volg ons