beleef tv1

BeleefTV de Schutse

Over dit project

De Schutse is een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen, die 24 uur per dag zorg nodig hebben. De sfeer en de ambiance laten zich het beste omschrijven als ‘noflik thús’. Knus, behaaglijk en gezellig tegelijk. De Schutse is gevestigd in een modern woon- en zorgcomplex in het hart van Lemmer. Winkels zijn op loopafstand. De dagelijkse huishoudelijke taken, zoals koken en wassen, doen medewerkers en bewoners samen. Door de kleinschaligheid van de woonvoorziening en een vast team van medewerkers is er veel persoonlijke aandacht. De activiteitenbegeleiding organiseert regelmatig leuke activiteiten en uitjes.

De BeleefTV is een mooie aanvulling op het activiteitenprogramma en zal op twee huiskamers gebruikt worden. De bewoners kunnen samen spellen spelen, oude beelden bekijken of naar muziek luisteren. De spellen op de BeleefTV roepen herinneringen op en leiden de bewoners af van hun beperking doordat ze geprikkeld worden met beelden en geluiden die ze kennen en waarmee ze zich vertrouwd voelen. Tevens zorgt de BeleefTV voor gezelligheid en vrolijkheid of de nodige rustmomenten met een natuurfilm.

Doel van het project

Het doel van het project is om een BeleefTV aan te schaffen voor de bewoners van zorgwoningen de Schutse en hiermee te zorgen voor activering en plezier. Met de verschillende spellen zullen de bewoners gestimuleerd worden op het mentale vlak, maar ook in de fijne motoriek.

Looptijd

1 januari 2019 - 10 juni 2019

Projectlocatie

Christiaan de Vriesstraat 1a/b Lemmer

1
Christiaan de Vriesstraat 1a/b Lemmer

Contact

Organisatie

Patyna locatie de Schutse

Projectleider

Agnes Overwijk

Volg ons