foto class

Leeftijdscategorie jongeren: 18-25 jaar

Class 2015 2016 2017

Resultaten

Het project De Class van de Edwin van der Sar Foundation is door subsidie van het FNO mede mogelijk gemaakt. In 3 jaargangen heeft het project inmiddels totaal 60 jongeren begeleid met Niet aangeboren Hersenletsel tussen de leeftijdscategorie van 18 – 30 jaar.

Door oplopen van het hersenletsel verandert heel plotseling hun leven, inclusief hun maatschappelijke kansen. Wij richten met dit project juist de focus op hun mogelijkheden, niet op hun beperkingen. Een selectie levert ons een klas van ‘knappe koppen’ die staan te trappelen om aan de slag te gaan.

De jongeren alle voorzien van een enorme drive, doorzettingsvermogen en ambitie hebben in dit jaar nieuwe doelen gesteld op het gebied van werk, studie en sport. Door een intensief coaching en begeleidingstraject in combinatie met diverse aantrekkelijke stages hebben veel jongeren binnen het jaar hun doel(en) behaald.

Het merendeel van deze jongeren heeft inmiddels (vrijwilligers) werk en / of zijn in de afronding van hun studie of hebben deze afgerond in combinatie met het volgen van een gezonde leefstijl. We kunnen spreken van een succes en zullen het project De Class verder continueren binnen de Edwin van der Sar Foundation.

De effecten van het project zijn door het Nivel onderzocht. Lees hier het nieuwsbericht.

Over dit project

Het project betrof drie jaarlijkse groepen van twintig jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Door een hersenbloeding, – infarct of (verkeers)ongeval kreeg hun leven plotseling een andere wending. Dagelijks gaan zij de uitdaging aan met hun beperkingen, vaak met de nodige aanpassingen, maar hoge drempels staan het afronden van de studie of een betaalde baan in de weg. Door intensieve begeleiding onder leiding van een studie- en job coach te combineren met een beweegprogramma op maat, krijgen de deelnemers nieuwe energie en een passende studie/baan! Daarnaast opende iedere Class deuren voor de volgende generaties jongeren met NAH door middel van het uitvoeren van een groepsopdracht.

Looptijd

15 september 2017 - 18 juni 2017