De BEP-tab Header

De BEP-tab

Over dit project

Met de BEP-tab wordt het voor zelfstandig wonende ouderen met een of meerdere beperkingen in een sociaal isolement, mogelijk om zelfstandig en eenvoudig nieuwe sociale contacten op te doen en deze contacten en bestaande contacten te onderhouden.

De BEP-tab is een applicatie waarmee gebruikers kunnen videobellen. De app kent drie functies:

  • BEPpen met een onbekende. Deze functie start met een druk op de knop een gesprek met een willekeurige andere gebruiker. Het belangrijkste doel van deze functie is om nieuwe mensen te ontmoeten.
  • Mijn BEP-lijst. Dit is een lijst die wordt gevuld door de gesprekken via de ‘BEPpen met een onbekende’-functie. Aan het einde van die gesprekken krijgen de gesprekspartners de vraag of ze het een leuk gesprek vonden. Wanneer beide partijen aangeven dat het leuk was, worden ze toegevoegd aan elkaars BEP-lijst en kunnen dan vaker met elkaar videobellen.
  • BEP een bekende. Aan deze lijst kunnen gebruikers vrienden en familie toevoegen.
Looptijd

1 december 2016 - 1 februari 2018

Resultaten

Op dit moment zijn er 1132 gebruikers en dit aantal groeit snel.

‘Mijn BEP-lijst’ is de meest gebruikte functie. Hieruit blijkt dat de gebruikers mensen ontmoeten met wie ze graag vaker BEPpen. De BEP-tab heeft dus kwalitatief sterke sociale contacten weten te realiseren.

Projectlocatie

Deventer

1
Deventer

Contact

Organisatie

BEP-tab

Projectleider

Mats Kwakernaak

Volg ons