101.424 102.394

Een Praatje en een Plaatje II

Over dit project

In maart 2016 is het Danspaleis gestart met een nieuwe formule: Een Praatje en een Plaatje. Bij deze mobiele huiskamerdisco gaan buurtbewoners op bezoek bij ouderen met een draagbare platenspeler en een mix met ‘singeltjes van toen’. Wanneer er interesse is, bezoeken ze samen een Danspaleis in de buurt waar ze andere bewoners en vrijwilligers ontmoeten.

Bekijk hier de NOS zomercolumn.

Doel van het project

Het doel van deze formule is de ouderen uit de doelgroep in beweging te brengen en in contact met buurtbewoners en met zorg- en welzijnsorganisaties in de buurt. Muziek is hierbij het middel om de ouderen te raken, te bewegen en te betrekken. Een Praatje en een Plaatje II wilde de bestaande formule in 2017 en 2018 bestendigen én verspreiden.

De bezoeken en Danspaleis-edities in Amsterdam worden naar 200 ouderen uitgebreid en in Rotterdam ook naar 200 ouderen. Het project wordt stadsbreed uitgezet. Verspreiding via Ouderen-LAB’s, een denktank waar ouderen onder begeleiding de formule aanscherpen. Landelijk wordt het breder uitgezet in de steden Den Haag, Utrecht, Leiden, Eindhoven en Den Bosch (in totaal 100 ouderen).

De deelnemende ouderen worden zowel emotioneel als fysiek in beweging gebracht en gestimuleerd om vanuit hun huis naar een locatie in de buurt te gaan en daar verder contact te maken.

Looptijd

1 januari 2017 - 30 juni 2018

Beeldverhaal over Salvatore, de Swingende Zeeman

Bekijk hier het verhaal van de Salvatore (68). Deze Siciliaanse zeeman heeft zijn leven lang gereisd, gedanst en plezier gemaakt. Hij voelt zich tegenwoordig echter eenzaam en een avond uit dansen gaan is een te grote stap voor hem alleen. Het Danspaleis heeft hem in contact gebracht met Lavinia (38). Samen doen ze mee met Een Praatje en een Plaatje. Bekijk hier hoe Salvatore dankzij het contact met Lavinia de stap durft te zetten om toch te gaan dansen.

 

Projectlocaties

Rotterdam
Nederland

Amsterdam
Nederland

1
Rotterdam
Nederland
2
Amsterdam
Nederland

Contact

Organisatie

Stichting Het Danspaleis

Projectleider

Talitha Holl

Volg ons