Jannie_09

Game, Eet, Match

Over dit project

Game, Eet, Match wil ouderen uit krimpgemeenten activeren en hun sociale netwerk vergroten door maandelijkse bijeenkomsten in een – voor ouderen – ongewone omgeving: een gamecentrum. De bijeenkomst bestaat uit gamen (skiën, tennissen, raften etc.) voor de beweging en daarna een lekkere lunch. Een goede gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. Alle deelnemers worden opgehaald en weer thuisgebracht.

Doel van het project

Door Game, Eet, Match gaan ouderen meer bewegen en – erg belangrijk – hebben ze veel plezier. Er wordt bij het gamen veel gelachen, omdat games ook erg grappig zijn. Verder leren de deelnemers leeftijdgenoten kennen en dat is belangrijk in een levensfase waarin zij veel familie, vrienden en kennissen verliezen. Ervaring leert ook dat deelname aan dit soort projecten ouderen stimuleert om ook andere activiteiten op te pakken.

Betrokkenheid ouderen

Bij de opzet van het voorloperproject Fief worden en fief blijven zijn ouderen actief betrokken geweest. Ze hebben alle games getest op geschiktheid en meegewerkt aan de totstandkoming van het uur gamen. Bij het project Bak & Praat zijn ouderen betrokken als vrijwillige chauffeurs en als koks van de maaltijden. Bij Game, Eet, Match doen ouderen natuurlijk actief mee aan het gamen en de gezamenlijke maaltijd, maar ook als vrijwilliger.

Bekijk het verhaal van Jannie, deelnemer aan het voorloperproject ‘Fief worden en fief blijven’ en het verhaal van projectleider Hanny.

Looptijd

1 september 2017 - 31 oktober 2018

Projectlocatie

Almelo

1
Almelo

Contact

Organisatie

Stichting de Klup Twente

Projectleider

Hanny ter Doest

Volg ons

  • 102.572 (5)
  • 102.572 (3)
  • 102.572 (1)
  • 102.572 (2)
  • 102.572 (4)