Donkerbelevingen_HR

Extra werkplekken in muZIEum

Over dit project

Het muZIEum is een ervaringsmuseum over blind- en slechtziendheid. De primaire doelstelling van het muZIEum is het vergroten van de emancipatie en (arbeids)participatie van mensen met een visuele beperking. Dit doet het muZIEum door het aanbieden van een unieke ervaring aan haar bezoekers, waarbij een medewerker met een visuele beperking bezoekers meeneemt in zijn of haar wereld. Dit draagt tevens bij aan de secundaire doelstelling: het vergroten van kennis over en begrip voor blinden en slechtzienden.

In het muZIEum worden bezoekers meegenomen in de wereld van blindheid en slechtziendheid. De medewerkers met visuele beperking gaan actief in gesprek met de bezoekers om een positieve beeldvorming te bewerkstelligen.

Het muZIEum biedt aan veertig blinden en slechtzienden een betaalde baan, een vrijwilligersfunctie, een werkervarings- of stageplaats. Zelfontplooiing en zelfredzaamheid staat hoog in het vaandel. Iedere ervaringsdeskundige vindt zijn of haar plek in het muZIEum.

Doel van het project

Het muZIEum gaat een training basisvaardigheden ontwikkelen voor extra ondersteuning en begeleiding van de (aankomende) medewerkers. Met het aanschaffen van extra hulpmiddelen die de blinde en slechtziende medewerkers nodig hebben bij het lezen, kan het muZIEum twee extra werkplekken creëren waar blinde en slechtziende medewerkers de trainingsinformatie rustig kunnen doornemen.

Looptijd

1 juni 2019 - 31 oktober 2019

  • Expeditie ribbelroute stad
  • Brailletypemachine – doe-plein
  • Doe-plein zintuigen units

Projectlocatie

Ziekerstraat 6B
Nijmegen

1
Ziekerstraat 6B
Nijmegen

Contact

Organisatie

Stichting muZIEum 2012

Projectleider

Heleen Vermeulen

Volg ons