Floor_website_beelden_portret meisje_vervolg_01-1024×341

FLOOR jongerencoaching

Over dit project

Veel jongeren met een beperking stoten hun hoofd tegen een ‘glazen plafond’. Dat plafond ontstaat door negatieve ervaringen of het opgroeien in een kleine, beschermde wereld. Het belemmert hen om hun leven in te richten zoals ze dat eigenlijk wensen.

Om uit te groeien tot de persoon die zij werkelijk willen en kunnen zijn, is goede ondersteuning van belang. Daarom helpt stichting FLOOR jongerencoaching deze jongeren bij het maken en uitvoeren van hun toekomstplannen. Zowel individueel met vrijwillige coaches als groepsgewijs door workshops te geven over toekomstplanning. Op deze manier geeft FLOOR deze jongeren inzicht in de wijze waarop ze een goed leven kunnen creëren dat bij hen past.

Klein Geluk heeft een bijdrage toegekend aan FLOOR voor het financieren van 30 tot 50 individuele coachtrajecten. Eigenzinnige jongeren tussen de 15 en 30 jaar met een beperking kunnen samen met een vrijwillige coach gedurende een jaar aan hun persoonlijke toekomstplannen werken. De methodiek die FLOOR hiervoor gebruikt, is Persoonlijke Toekomstplanning. Inmiddels zijn daarin, door voortschrijdend inzicht, enkele aanpassingen aangebracht.

Doel van het project

Het FLOOR jongerencoaching-project heeft de volgende doelstellingen:
• dat jongeren doelen behalen die zij zelf tijdens hun coaching formuleren. Deze zijn gebaseerd op het innemen van de eigen plek in de maatschappij, bijvoorbeeld op het gebied van werk (waaronder vrijwilligerswerk, dagbestedingsactiviteiten en opzetten bedrijf), onderwijs, invulling van vrije tijd of sociale contacten;
• dat de eigen regie van de jongeren vergroot wordt;
• dat jongeren hun eigen netwerk creëren en betrekken bij de uitvoering van hun toekomstplannen.

Looptijd

1 mei 2019 - 1 mei 2020

Projectlocatie

Bussum

1
Bussum

Contact

Volg ons