header_1500x500

G-sportdag Iedereen kan sporten!

Over dit project

Clienten van woonzorglocatie Middin en Philadelphia hebben aangegeven graag te willen bewegen. Helaas is er in Rijswijk geen passend beweegaanbod voor inwoners met een beperking. De Rijswijkse verenigingen verzorgen momenteel geen G-sport. Sport als dagbesteding is wegbezuinigd op de woonzorglocaties.

KVV Refleks, KRSV Vredenburch, Sportief Plus, Vrijwilligerscentrum Rijswijk en Sportbelang SGK slaan de handen ineen en organiseren een sportevenement voor de doelgroep: de G-sportdag Iedereen kan sporten! Hier kunnen deelnemers kennismaken met verschillende sporten. Het evenement zal ook dienen om de vraag naar sport bij de doelgroep op te halen.

Het evenement staat natuurlijk in het teken van bewegen, maar vooral van gezelligheid. Naast sporten worden er creatieve workshops gegeven, wordt er samen geluncht, gedanst en genoten van een optreden van Ronnie Ronaldo.

Doel van het project

Iedereen kan sporten! heeft de volgende doelen:

  • de doelgroep samenbrengen
  • de sociale kring van de doelgroep vergroten
  • antwoorden ophalen op de vraag welke sporten zij leuk vinden
  • de doelgroep in beweging brengen
  • de doelgroep een onvergetelijke dag bezorgen
  • een nauwe samenwerking bewerkstelligen tussen lokale partners: sportverenigingen, het vrijwilligerscentrum (vrijwilligersbus) en woonzorglocaties
Looptijd

6 juli 2019 - 6 juli 2019

Projectlocatie

Schaapweg 2d
Rijswijk

1
Schaapweg 2d
Rijswijk

Contact

Volg ons