vlcsnap-2015-10-22-16h27m42s480

Het huis van lied en geluid

Over dit project

Het project Het huis van lied en geluid richt zich op ouderen met wie de verbale uitwisseling moeilijk is geworden én op hun verzorgenden. Het Genetic Choir heeft een methode ontwikkeld om betekenisvol contact te maken door subtiel luisteren en stemgebruik een vanzelfsprekend onderdeel te maken van de interactie. In samenwerking met het Flevohuis (Amsterdam) draagt het Genetic Choir deze manier van werken via een langdurig project over aan bewoners, vrijwilligers en mantelzorgers, om op die manier een cultuuromslag in het dagelijkse menselijk contact in het verpleeghuis teweeg te brengen.

De aanpak is simpel en mensgericht en heeft de potentie grote impact te hebben op de zorg voor ouderen. Uitgangspunt is dat het directe (speelse, intieme, waarachtige) contact van mens tot mens in de zorg voor (demente) ouderen versterkt, waardoor personeel, vrijwilligers en mantelzorgers weer meer betekenis en voldoening ervaren in het contact met de mensen voor wie ze zorgen.

Doel van het project

Het huis van lied en geluid richt zich op muzikale communicatie als taaloverstijgende wijze om met elkaar om te gaan. Met het trainen van mantelzorgers, vrijwilligers en bewoners beoogt Genetic Choir de kwaliteit van leven van alle betrokkenen duurzaam te veranderen. Dit door subtiel luisteren en stemgebruik een vanzelfsprekend onderdeel te maken van de kleine, soms alledaagse, soms moeilijke momenten van interactie. Daarnaast wil de organisatie de methodiek verder ontwikkelen voor toekomstige projecten.

Lees de blog

Looptijd

1 juli 2019 - 31 december 2019

Projectlocatie

Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam

1
Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam

Contact

Volg ons