Fietslabyrint

Interactief fietsen met de Fietslabyrint

Over dit project

Stichting voor gehandicaptenzorg Ipse de Bruggen wil ervoor zorgen dat cliënten met een verstandelijke beperking voldoende bewegen. Want te weinig beweging betekent een achteruitgang van praktische en cognitieve vaardigheden. Beleven en bewegen draagt bij aan hun welzijn en gezondheid.

De cliënten, vooral degenen die bij de zorglocaties wonen, komen weinig buiten het terrein en zien hierdoor niet zo veel van de wereld. Met behulp van de fietslabyrint kunnen zij virtuele fietstochten maken door steden en natuurgebieden en zo toch de wereld een beetje ontdekken. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. De realistische fietservaring brengt buiten naar binnen en geeft de cliënten het gevoel dat zij eropuit zijn.

Doel van het project

Met de aanschaf van een fietslabyrint worden cliënten met een verstandelijke beperking of psychische aandoening gestimuleerd om meer te bewegen en meer geluksmomenten te beleven. Dit draagt bij aan hun welzijn en kwaliteit van leven.

Looptijd

4 maart 2019 - 29 maart 2019

Projectlocatie

Spoorlaan 19 Zwammerdam

1
Spoorlaan 19 Zwammerdam

Contact

Volg ons