IMG_3926

LadyFit Fifty-Five

Over dit project

LadyFit is een sportvereniging voor vrouwen van alle leeftijden en culturen in de Utrechtse wijken Kanaleneiland en Overvecht. Sport is voor LadyFit een doel, maar ook een middel; de organisatie stimuleert maatschappelijke participatie.

Lady Fifty Five is een beweegprogramma dat ontwikkeld is voor vrouwen vanaf 55 jaar die gezondheidsklachten willen verminderen. Oudere migrantenvrouwen gaan meer bewegen en gezonder leven, zodat ze zich vitaler voelen en plezier krijgen in het structureel samen sporten. Na een intake kunnen vrouwen met een persoonlijk plan deelnemen aan het beweegprogramma bestaand uit circuittraining in groepsverband, fitness onder begeleiding en groepslessen als Zumba, sport en spel en BBB. Daarnaast biedt het programma voorlichting met themabijeenkomsten als gezonde voeding, het belang van bewegen en vitaal oud worden.

Looptijd

1 juli 2017 - 31 oktober 2017

Resultaten

Er zijn met voorlichting 90 vrouwen bereikt en er doen 57 vrouwen wekelijks mee bij LadyFit. De sfeer en het saamhorigheidsgevoel bij LFF 55+ is belangrijk voor het succes van het project.

Bekijk hier de factsheet, gemaakt door het Mulier instituut.

  • IMG_4072
  • IMG_3925
  • foto LFF
  • IMG_4073
  • rollatorcheck_oost

Projectlocatie

Kanaleneiland, Utrecht

1
Kanaleneiland, Utrecht

Contact

Volg ons