LOEK@SUMMER/WINTER amp; TALENT SPORT @)@) – Overgezet

Doel van het project

Via de sportieve activiteiten geven wij deze unieke kinderen de mogelijkheid om in een prikkelarme omgeving weer de stap richting de maatschappij te zetten. De kinderen nemen in kleine groepjes deel aan de activiteiten. Op deze manier kunnen de kinderen weer kind zijn en in kleine stapjes participeren.

Over dit project

Gedurende een jaar organiseren wij sportieve activiteiten binnen de projecten van stichting LOEK@YOU. Dit doen wij voor jongeren van 4 tot en met 18 jaar die moeilijk meekomen op school door ontwikkelingsstoornissen zoals autisme of hoogbegaafdheid. Veel van deze kinderen hebben een dubbele diagnose. Daardoor zitten zij vaak thuis. Het zijn kinderen die veel hebben meegemaakt, zich niet begrepen voelen, teleurstellingen in het onderwijssysteem hebben opgelopen, veel stress en angsten hebben ontwikkeld en zelfs met burnout klachten zijn komen thuis te zitten. Daardoor hebben zij moeite met het leggen van sociale contacten.
De sportactiviteiten richten zich op kinderen en jongeren uit Veldhoven, maar de activiteiten zijn ook toegankelijk voor kinderen en jongeren uit de regio (Eindhoven en de Kempen).

Looptijd

2 maart 2020 - 31 december 2020

Projectlocatie

Sportcomplex De Heiberg in Veldhoven

1
Sportcomplex De Heiberg in Veldhoven

Contact

Volg ons