Met zorg in beweging Header

Met zorg in beweging

Over dit project

Vanuit een enthousiaste groep senioren is de vraag gekomen om te kijken naar mogelijkheden om te sporten en te bewegen op het sportpark, specifiek voor senioren, een nieuwe vorm van dagbesteding. “Met zorg in beweging” is opgestart in nauw overleg met een kerngroep van senioren om meerdere senioren in een actieve, stimulerende omgeving elkaar te laten ontmoeten waarbij bewegen centraal staat. Door een aanbod te ontwikkelen wat inspeelt op de vraag van de senioren in afstemming met verschillende zorgprofessionals creëren we een aanbod wat voldoet aan de vraag van de doelgroep. Het sportpark is een ideale en beschikbare omgeving om dit voor elkaar te krijgen. Door het verbinden van verschillende partijen en doelgroepen en door de talenten van de senioren goed in beeld te krijgen ontstaat er een dynamische omgeving waarin, ontmoeten, bewegen, en wederkerigheid centraal staat.

Doel van het project

Het doel van dit project is het bevorderen van een actieve (dus ook gezonde) leefstijl van kwetsbare senioren, door middel van bewegen, zodat ze langer kunnen blijven meedoen in de samenleving.

Looptijd

5 september 2016 - 5 maart 2018

Beeldverhaal Jan: de optimist

Bekijk hier het verhaal van Jan, deelnemer aan het project ‘met zorg in beweging’ en hier het verhaal van de projectleider Arno.

Projectlocatie

Zwolle
Nederland

1
Zwolle
Nederland

Contact

Organisatie

SportService Zwolle

Projectleider

Arno de Swart

Volg ons