Mien Interactief Bewegen 1

MIEN interactief!

Over dit project

Het activiteitenprogramma
Het activiteitenprogramma wordt op lokaal bekende locaties in buurten en dorpen (buurthuizen, MFA’s), en bij mensen thuis aangeboden. Onder begeleiding van een fysiotherapeut volgen deelnemers een traject van 12 weken. In dit traject wordt een programma gevolgd dat afgestemd is op (persoonlijke) aandachtspunten en doelen rondom bewegen. Na afloop is mogelijkheid voor een vervolg (uitbreiding van leerdoelen).

Fysiotherapie en interactieve technologie
De begeleiding wordt uitgevoerd door fysiotherapeuten en activiteitenbegeleiders die speciaal daarvoor getraind zijn. Er wordt gebruik gemaakt van innovatieve, interactieve technologie. Dit zijn middelen die ondersteunen bij oefeningen, ze voegen een aantrekkelijk belevingselement toe en kunnen gegevens monitoren en voortgang rapporteren (bijv. X-box Kinect en tablet). Ze ondersteunen het activiteitenprogramma, en deelnemers leren hoe met deze middelen om te gaan.

Kracht van de methode
Ons vernieuwende activiteitenprogramma voorziet in de behoefte van mensen wél graag willen bewegen, maar niet in staat zijn om echt te sporten i.v.m. een lichamelijke beperking. Daarnaast is er onder deze doelgroep behoefte aan het sociale deel van de activiteit – samen kunnen bewegen en elkaar ontmoeten.

Doel van het project

Het doel van ‘MIEN interactief!’ is de ontwikkeling van een interactief en mobiel activiteitenprogramma in (Sallandse) dorpen en buurten.

Looptijd

1 september 2016 - 31 juli 2018

Projectlocatie

Diverse dorpen in Salland

1
Diverse dorpen in Salland

Contact

Organisatie

Zorggroep Raalte

Projectleider

Linda Kamp

Volg ons